Soome sõitjate arv tegi uue rekordi

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line`i alus Mariella.
Viking Line`i alus Mariella. Foto: Wikipedia.org

Viking Line tihendas 2014. aasta suveperioodil Tallinna-Helsingi liini sõidugraafikut laevade lisaväljumistega ning püstitati reisijate arvu rekord.

Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga oli kasv ligi 30 protsenti ehk 176 000 reisijat rohkem kui mullu. Kolmel suvekuul kokku reisis Tallinna-Helsingi liinil 775 000 reisijat. Reisijate arvu peamine tõusu põhjus on Mariella ja Gabriella lisaväljumised Tallinna-Helsingi liinil.

«Meil on väga hea meel, et suurendasime suveperioodil Tallinn-Helsingi liinil väljumiste arvu,» ütles Viking Line’i kontserni tegevjuht Jan Hanses.

Reisijate arv Helsingi-Ahvenamaa-Stockholmi liinil on püsinud stabiilsena – 2000 reisijat tänavu rohkem. Turu-Ahvenamaa-Stockholmi liini reisijate arvus võib täheldada väikest langust  – 673 000 reisijat mullu, 690 000 2013. aasta suvel.

Viking Cinderella Stockholmi-Ahvenamaa kruiisidel reisis ajavahemikul juunist augustini rohkem kui 253 000 reisijat. Võrreldes eelmise aastaga on reisijate arv kasvanud. Rosella reisijate arv Ahvenamaa-Kapellskäri liinil oli 308 000 reisijat, mis on peaaegu 7 protsenti rohkem kui eelmise aasta suvel.

Lisaks reisijate arvu kasvule laevade pardal on ligi 10 protsendi võrra suurenenud ka sõiduautode üleveo numbrid. Kaubaveo maht on kõikidel liinidel kasvanud samuti ligi 10 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles