Elisa klientidele muutub välismaal käimine odavamaks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa.
Elisa. Foto: Toomas Huik

Alates 1. oktoobrist kehtestab Elisa roaming-andmesidele päevalimiidi ehk lisab hinnaskeemi päevapileti loogika. Uus hinnaskeem teeb Elisa kliendile välismaal interneti kasutamise soodsamaks ning aitab kliendil ka kulusid senisest paremini kontrolli all hoida.

Sõltuvalt regioonist või riigist kehtib Elisa kliendile alates 1. oktoobrist erinev päevapileti hind. Euroopa Liidus ja Euroopa majandusühenduse riikides on päevapileti hind Elisa kliendile alates oktoobrist 5 eurot ning selle eest saab kasutada kuni 150 megabaiti internetti.

Roaming-interneti päevapileti hind Elisa kliendile Venemaal, Valgevenes, Ukrainas, USAs, Kanadas, Türgis, Iisraelis, Gruusias, Tadžikistanis, Kasahstanis, Armeenias, Uzbekistanis ja Araabia Ühendemiraatides on aga 10 eurot.   

Kuni päevapiletimahu täitumiseni kehtib Elisa kliendile välismaal internetti kasutades mahupõhine arvestus.

Näiteks kui klient ei saavuta Euroopa Liidus ja Euroopa majandusühenduse riikides internetti kasutades rahaliselt 5 euro piiri, arvestatakse kulu mahupõhiselt. Mahupõhise arvestuse puhul on megabaidi hinnaks 0,24 eurot.

Näiteks, kui klient kasutab internetti 10 megabaidi ulatuses, siis maksab ta selle eest mahupõhise arvestuse järgi 2,40 eurot (10 MB x 0,24 eurot = 2,40 eurot).

Hinnamuudatus rakendub vaikimisi kõikidele Elisa lepingulistele klientidele alates 1. oktoobrist. Kui klient ei soovi roaming-andmeside päevapileti võimalust kasutada, siis võib ta sellest loobuda käesoleva aasta septembrikuu jooksul. Ka hiljem on võimalik päevapiletist loobuda ja naasta tänase jooksva maksustamise juurde.

Roaming-andmeside maksustamistingimused ja hinnad muutuvad Euroopa Liidus, Euroopa majandusühenduse riikides ning Venemaal, Valgevenes, Ukrainas, USA-s, Kanadas, Türgis, Iisraelis, Gruusias, Armeenias, Tadžikistanis, Kasahstanis, Uzbekistanis ning Araabia Ühendemiraatides.

Muudatus ei puuduta Elisa kliente, kes on liitunud roaming-lisateenusega «Vagabond» või MiNT roaming paketiga (MiNT Finland, Russia, Baltics, Regional). Neile kehtivad jätkuvalt varasemad paketitingimused.

Roamingu päevapileti hinnad alates 1. oktoobrist Elisa kliendile:

 

 

Päevapileti hind
(eurot)

Päevane andmesidemaht
(MB)

Regioon

Euroopa Liit ja Euroopa majandusühendus

5 eurot

150 MB

Venemaa, Valgevene, Ukraina, USA, Kanada, Türgi, Iisrael, Gruusia, Armeenia, Tadžikistan, Kasahstan, Uzbekistan, Araabia Ühendemiraadid

10 eurot

150 MB

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles