Uue rakendusega saab autost kodus kohvimasinat käivitada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Espresso.
Espresso. Foto: AFP / Scanpix

Saksamaal toimuval elektroonikamessil tutvustatakse uut mobiilirakendust, mis võimaldab kodu, auto ja telefoni omavahel ühendada.
 

Autost otse tuppa ja kruus värkselt valminud sooja kohviga ootamas? Selline võimalus ei ole ammu enam ulmeteadus vaid täiesti tavapärane tänu mitmetele mobiilirakendusele, kirjutab Saksa väljaanne Bild.

Et selline asi toimiks, peab autol olema valmidus teiste elektrooniliste seadmetega ühendamiseks. Ka ei piisa ainuüksi sellest, et kodu on õdus ja mitmete mugavustega. Vaja on n-ö nutikodu, milles on elektroonilised seadmed ühendatud selliselt, et neid saab väljastpoolt juhtida.

Eelseisval rahvusvahelisel tarbijaelektroonia messil Berliinis tutvustatakse BMW ja Qiviconi loodud uut äppi, mis võimaldab täielikult võrku lülitatud kodudes või n-ö nutikodudes koduelektroonikaga pidevas ühenduses olla. Näiteks – külmkapp annab omanikule teada, et on tühi või küttesüsteem viib toatemperatuuri soovitud tasemeni, ajal, mil koju sõidad.

Tulevikus peaks selline rakendus võimaldama autojuhil ka espressomasinale käsklusi jagada või sulgeda katuseaken, kui suurem vihmasadu tulekul. Või reguleerida toatemperatuuri.

Põhimõtteliselt on Qiviconi uus kontrollseade nutikodu juhtimiseks. Seejärel ühendab äpp BMW ja telefoni, mida juht saab kasutada iDrive controlleris. Nii kontrollib ta kohvimasinat, küttesüsteemi ja kõike muud. Toimivaks ühenduseks on tarvilik «Connected Drive services».

BMW esitleb messil ka autot kontrollivat ühendust, mis toimub Samsung Gear S nutikellaga. Kell näitab auto kohta kõiksugu infot: akutaset, asukohta jne. Samuti annab kell teada ukse või akna avanemisest. Külmemate ilmadega saab auto eelsoojenema panna kella abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles