Palmse mõisas saab pühapäeval veine mekkida

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis
Palmse mõis Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Palmse mõis-vabaõhumuuseum korraldab pühapäeval, 25. juulil kella 12-19ni veinipäeva, mille raames saab veine tundma õppida, degusteerida ja osta, aga ka tutvuda kauni mõisaga ning kuulata kontserte.

Veinipäeva põhiline tegevus on koondatud mõisa õunaaeda, kus astuvad üles ka erinevad muusikud. Mõisa palmimajas pakutakse degusteerimiseks ja ka müügiks erinevaid vahuveine.

Veinipäevaga soovib Palmse mõis propageerida veinikultuuri ja Eesti inimesele veini kättesaadavamaks ja arusaadavamaks teha.

Külastajatel on võimalus degusteerida erinevates riikides ja erinevatest marjadest valmistatud veine. Lisaks tuntud veinimaades toodetud viinamarjaveinidele pakutakse maitsmiseks ja ostmiseks ka Eestis toodetud naturaalseid marjaveine.

Külalised, kes soovivad veinide valmistamisest, viinamarjade kasvatamisest ja muust veinidega seonduvast põhjalikumalt teada saada, on võimalus Palmse mõisa uues koolituskeksuses erinevaid esitlusi ja õppefilme jälgida.

Veinipäeva raames pakutakse ka muusikalisi elamusi. Mõisaõuel kostub kogu päeva kaunist muusikat jazzist klassikani. Kell 17 esineb mõisa õunaaias ürituse peaesineja, tšellokvartett C-JAM.
Lastele on veinipäeval avatud oma mänguala ja mängutuba ning korraldatakse erinevaid mänge ja joonistusvõistlusi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles