Suletud pangakontorite asemel avatud punktid töötavad aasta

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pangapunktidesse pandi automaadid, kus sularahatehinguid teha.
Pangapunktidesse pandi automaadid, kus sularahatehinguid teha. Foto: Mari Luud / Õhtuleht

Väiksemates kohtades pangakontorid sulgenud ja seal pangapunktid tööle pannud Swedbanki teatel jäävad need lahti aastaks.

Swedbanki jaepanga juhi Ulla Ilissoni sõnul on kootöös omavalitsustega avatud pangapunktid töötanud pea kaks kuud, teatas ettevõte.

«Meie augustikuu statistika näitab, et kliendid leidsid omavalitsuste ruumides tegutsevad pangapunktid kiiresti üles. Siiski kahaneb klientide arv jätkuvalt, mis viis ka esmase otsuseni pangakontorid neis asulates üldse sulgeda,» rääkis ta. Augustikuus külastas pangapunkte kokku veidi enam kui 1800 inimest üle Eesti, mida on 40 prostenti vähem kui samades asulates asunud kontoreid külastanute arv juunis. Ta prognoosib, et septembris on kahanemine jätkunud.

Sularahatehinguid pangapunktides teha ei saa ja see on võrreldes varasemate pangakontoritega suurim erinevus. «Ehkki 98 protsenti kõigist sularahatehingutest toimub juba täna masinate vahendusel, saame aru, et on inimesi, kelle jaoks see tähendab olulist harjumuste muutmist ja kes vajavad sealjuures abi,» möönis Illison. Pangapunktide töötajate poole pöördusid seetõttu eelkõige seeniorkliendid, kes palusid abi masinate kasutamisel.

Ilissoni sõnul on esialgu kavas väikekontorid avatuks jätta aastaks ja otsida koostöös erinevate partneritega uusi võimalikke lahendusi. «Oleme läbirääkimistes erinevate avaliku ja erasektori partneritega, et leida ühiselt mõlemile poolele majanduslikult otstarbekaid lahendusi erinevate teenuste pakkumiseks väikeasulates,» lisas ta.

Swedbanki pangapunktid asuvad Türil, Väike-Maarjas, Tõrva, Kose, Räpinas, Abja-Paluojas ning Orissaares. Sularahateenust pakub pank kõigis nimetatud asulates sularaha sisse- ja väljamakseautomaatide kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles