Euroliidu toiduabi jagatakse senisest heldemalt

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamiselt suhkrust, jahust, toiduõlist ja pudruhelvestest koosnevat Euroopa Liidu toiduabi Eestisse sel aastal ei tooda. Omavalitsused ja abiorganisatsioonid, kel seda veel eelmisest aastast ladudes seismas, jagavad aasta lõpuks mulluse jäägi laiali.
Peamiselt suhkrust, jahust, toiduõlist ja pudruhelvestest koosnevat Euroopa Liidu toiduabi Eestisse sel aastal ei tooda. Omavalitsused ja abiorganisatsioonid, kel seda veel eelmisest aastast ladudes seismas, jagavad aasta lõpuks mulluse jäägi laiali. Foto: Ants Liigus

Kui seni anti Euroopa Liidu toiduabi toimetulekutoetuse saajatele, siis nüüd peaks saajate ring laienema.

Riikliku programmi koostamise käigus selguvad täpsemalt toiduabi saajate ring, abi jagamise sagedus ning toidupakkide sisu, teatas sotsiaalministeerium.  Esialgsete plaanide kohaselt jagatakse Euroopa Liidu  toiduabi toimetulekutoetuse saajatele ning nendele inimestele, kelle sissetulek ei ületa toimetulekumäära rohkem kui 15 protsenti, samuti ka kodutute öömajades viibivatele elukohata inimestele. Seni oli toiduabi ettenähtud vaid toimetulekusaajatele.

Sotsiaalministeeriumi partnerid toiduabi jagamisel selguvad üleriigilise hanke tulemusena.

Sotsiaalkaitseministri Helmen Küti sõnul koostati «Enim puudust kannatavate inimeste abifondi rakenduskava 2014-2020»  koostöös mitmete organisatsioonide ja asutustega, kes jagasid toiduabi eelmisel rahastusperioodil ning tegid ka tänuväärseid ettepanekuid toiduabi jagamiseks tulevikus.

Toiduabi üleriigilist jagamist hakkab koordineerima sotsiaalministeerium.

Täna valitsuses kinnitatud abifondi rakenduskavaga lepitakse liikmesriigi ja Euroopa Komisjoni vahel kokku fondi vahendite kasutamise põhimõtted. Järgmise sammuna esitab Eesti rakenduskava Euroopa Komisjonile. Kui komisjon on kava heaks kiitnud, koostatakse selle alusel riiklik programm, mis kirjeldab täpsemalt tingimused toiduabi jagamiseks.

Koos omafinantseeringuga on Eestil aastani 2020 kasutada kokku 8,9 miljonit eurot toiduabi jagamiseks puudust kannatavatele inimestele. Abifondi kogusumma on eelmise perioodi toiduabi summaga võrreldav ning keskmine abi maht ei vähene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles