Mängu-kasvuhoone

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike kokkupandav kasvuhoone
Pisike kokkupandav kasvuhoone Foto: Helen

Kevadel ostsin endale aeda pisikese kokkupandava kasvuhoone. No sellise, et ise sisse ei mahu, aga kolme riiuli peale on pottidesse võimalik igasugu asju kasvama panna. Või no mitte päris igasugu asju - pigem ikka selliseid, mis potis kasvada kannatavad.

Tuleb tunnistada, et see on minu päris esimene kasvuhooneeksperiment ja ega ma väga kindel ei olnud, kas sealt midagi välja ka tuleb või jääb mulle lihtsalt hoolitsemise ja kastmisrõõm.

Kõige algsem idee oli saada oma pisikesest kasvuhoonest väikseid kobartomateid. Ühte potti külvasin ise seemned juba märtsis (või oli see veebruaris - igal juhul lumi oli veel väljaspool maja aknalauani, aga minul näpud juba sügelesid) ja kui õige aeg käes, ostsin igaks juhuks kaks taime ka Nõmme turult juurde. Siis lisaks külvasin peterselli, tilli, lehtsalatit, basiilikut ja sibulat. Ja kõik selle muidugi pottidesse.

Tänaseks on tulemus selline: salati sõid ükspäev oravad ära. Seda on mul ennegi juhtunud. Kui salatipott just terrassi peal ei ole, siis tehakse puhas vuuk. Millegipärast arvasin, et kasvuhoones riiuli peal jäetakse salat rahule, aga ei. Järgmine kord panen ukseavasse mingi võrgu ette. (Tean kindlalt, et salatit ei söönud koer, sest see on üks vähestest asjadest, mis talle ei maitse. Ja lepime kohe kokku, et rott see ka ei olnud...kuigi, kui aus olla, siis ühte olen meie aias liikumas näinud küll - tookord arvas koer, et tegemist on järjekordse piiksuva mänguasjaga :-S ).

Basiilik ja sibul kasvavad ilusti, aga till hakkab juba otsi andma. Kuulsin alles eelmisel nädalal head õpetust, selleks et till mitte pikkusesse vaid tihedusse kasvaks, tuleks teda pidevalt lõigata. Tegelikult ju nii lihtne, aga ise ma selle peale ei tulnud.

Ja tomatid...tomatitega on keerulisem. Üks sort, mis pidi samuti pisike taim pisikeste tomatitega olema, on ajanud ennast juba järgmise riiuli vahelt läbi ja keerutab nüüd ennast vastu kasvuhoone lage. Kuumade ilmadega läksid lehed natuke kollaseks ka. Väikseid kollaseid õisi olen küll näinud, aga ühtegi pisikest tomatit ei paista kuskilt. Ja teised kaks tomatit on küll ilusad ja rohelised ja õitsesid üsna rikkalikult (kui nii võib tomati kohta öelda), aga ühtegi tomatit jällegi näha ei ole. Ema eile mainis midagi tolmelmise kohta - oleks vist pidanud enne tomatite külvamist/istutamist ennast asjaga kurssi viima :-I .

Nii et tundub, et seekord jäi mulle vist ainult kasvatamisrõõm :).

Heleni aed asub siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles