Ministeeriumilt abi küsinud inimene sai üllatuse osaliseks

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ministeeriumilt abi küsinud inimene sai positiivse üllatuse osaliseks – päringu tegemisest kuni probleemi lahenduseni kulus vaid mõni päev.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poole pöördunud Sven Kõllamets küsis, miks Tallinna-Narva raudtee ääres asuv ajutine ooteplatvorm on rongi ukselävest madalamal. Kõllamets sai kiire reaktsiooni osaliseks – 5. septembril esitatud päringule saadeti vastus 7. septembri kuupäevaga.

«Mööname, et platvormi seisukord ei ole meile teada olnud. Tulenevalt teie poolt viidatud videost nähtule palusime tehnilise järelevalve ametil (TJA) algatada järelvalvemenetluse platvormi seisukorra hindamiseks. Raudtee tehnokasutuseeskiri näeb ette, et raudtee platvorm ei tohi olla madalamal kui 35 millimeetrit rongi sissepääsust. Sellest väiksema kõrguste erinevuse juures peaks olema tagatud, et rongidele pääs ja maha tulek on võimalik ilma kõrvalise abita ka elektriratastooli kasutajatele. Meie soov on loomulikult, et platvormid ja rongide sissepääs oleks täiesti samas tasapinnas, kuid paraku on seda tehniliselt väga kulukas saavutada. Seetõttu on lubatud, et platvormid on kuni 35 millimeetrit madalamal. Vastupidine erinevus (st. et rongi sissepääs on madalamal platvormist) lubatud ei ole,» vastas ministeeriumi transpordi arengu ja investeeringute osakonna juhataja Toomas Haidak.

Ka lisas Haidak, et uus platvorm peaks valmima hiljemalt 30. novembril. Tehnilise järelvalve ameti järelvalvemenetlus, mis ministeeriumi korraldusel läbi viidi, selgitas, et pärast ajutise platvormi paigaldamist tehti ka raudteetöid, mille käigus rööpad varasemaga võrreldes natuke tõusid.

«Kahtlemata oleks Eesti Raudtee (EVR) pidanud sellega arvestama või tähelepanu pöörama, aga eks inimesed eksivad ja ei tule kõige peale. Kuna ajutise platvormi konstruktsioon on lihtne, siis saab seda moodulite kaupa tõsta. See on päevade küsimus, millal EVR jõuab selle ära teha,» saabus seepeale Kõllametsale järgmine vastus ning pärast seda 10. septembril juba pildid platvormi ümberehitustöödest.

Varasemast olukorrast saatis Kõllamets toimetusele ka video, vaata siit:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles