Sokivabrik muutis profiili

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suva beebiriided.
Suva beebiriided. Foto: AS Suva

Eestis aastakümneid sukki ja sokke tootnud Suva uuendas tootenimistut ja hakkas tootma beebiriideid.

«Kuna Suva eelkäija valmistas trikootooteid, otsustasime minna tagasi juurte juurde ja alustada meie kõige väiksematest – beebidest,» rääkis Suva koduturu müügidirektor Tiia Sau. Suva beebiriided valmistatakse Eestis ning need on tehtud orgaanilisest puuvillast. Seetõttu on ka nende hinnaklass natukene kõrgem, jäädes 10 ja 20 euro vahele. Uute toodete sihtrühmana näeb Suva teadlikke vanemaid, kes hoolivad lapse tervisest. Esialgu müüakse beebiriideid vaid Suva enda poodides. «Kui Eesti tarbija toodangu hästi vastu võtab, vaatame juba järgmisel aastal Skandinaavia poole,» lubas Sau.

Kuna kodumaiseid beebiriided on müügil olnud ainult kolm nädalat, pole Sau sõnul võimalik öelda, milline toode on kõige populaarsem. Praegu on Suva kollektsioonis kõik vajalik beebide esimeseks eluaastaks – bodid, püksid, pluusid, tekk jm, kokku 11 toodet. Osa tooteid on mõeldud suurematele lastele – kuni kasvule 110 sentimeetrit.

«Kuna sortiment on juba päris suur ja kõik vajalik olemas, uuendame vaid disaini,» rääkis Sau. Esialgu firma trikootoodete sortimenti suurendada ei kavatse. «Vaatame kõigepealt, kuidas beebide tootesarjaga läheb, ja sealt otsustame edasi,» lubas Sau. Suva eelkäijaks loetakse 1919. aastal asutatud aktsiaseltsi Rauaniit, mille põhitoodang oli alguses paelad ja nöörid. 1925. aastaks oli ettevõte sedavõrd laienenud, et sortimendis olid juba sokid, sukad, sukkpüksid ja trikootooted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles