Tarbijakaitse: pensionifondi vahetamine võiks olla lihtsam

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pensionärid
Pensionärid Foto: Ants Liigus/ Pärnu Postimees

Tarbijakaitseamet kutsub kogumispensionide seaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse eelnõu autoreid julgemalt avardama pensionifondide vahetamise võimalusi ja vähendama konkurentsipiiranguid

Tarbijakaitseseadusest tulenev oluline tarbija põhiõigus on valikuvabadus, mida seni kehtinud regulatsiooni kohaselt on oluliselt piiratud, vahendas ameti pressiesindaja.

Rahandusministeeriumi poolt esitatud eelnõu kohaselt laiendatakse fondivahetuse võimalusi aastas ühelt korralt kolmele.

«Nimetatud muudatus laiendab võrreldes senise korraga oluliselt tarbijate võimalusi ning see on igati tervitatav» lausus tarbijakaitseameti peadirektor Andres Sooniste. «Paraku jääb tarbijale reeglina siiski mõistetamatuks piirangute säilimine või pigem nende vähendamine just kolmele,» lisas Sooniste.

Tarbijakaitseameti hinnangul ei ole Eesti finantsturu teenuste hinnakonkurents just eriti kõrge. Viimane on tingitud turu väiksusest ja kõrgest - pea 100 protsenti hõivest. Sellises keskkonnas tegutsemine eeldab ettevõtjatelt tarbija usalduse säilimiseks kõrget teenuse kvaliteeti ja läbipaistvust. Piirangud, mis võivad luua konkurentsibarjääre nii uutele kui ka olemasolevatele ettevõtjatele ei suurenda paraku teenuste läbipaistvust ja tarbija usaldust sektori vastu tervikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles