Põllumeeste oskamatus toob kindlustuse teatel suuri kahjusid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enim saavad viga või purunevad kombainid.
Enim saavad viga või purunevad kombainid. Foto: Urmas Luik

Salva kindlustus teatas, et sarnaselt möödunud aastaga suurenesid augustis oluliselt põllumajandustehnika kahjud, vigastada said või purunesid peamiselt kombainide heedrid ja heinaniidukite latid.

«Rohkem juhtub põllutehnikaga seotud kahjusid just värskelt kasutusele võetud põldudel, kus paiknevad kivid on koristamata või kaardistamata. Samuti on toimunud kahjusid, kus põhjuseks hooletus või oskamatus suurte mõõtmetega masina manööverdamisel,» lausus Salva kindlustuse juhatuse liige Algor Orav.

«Uus kombain võib maksta sama palju kui sportauto ning iga väiksemagi detaili purunemine toob kaasa märkimisväärse kahju. Harvad pole juhtumid, mis remont või detaili asendus maksab viiekohalise numbri jagu eurosid, keskmine kulu on ca 5000 euro kandis,» märkis Orav.

Salva kindlustus hüvitas augustis võrreldes möödunud aastaga oma klientidele kahjusid kolme protsendi võrra enam, kokku 0,69 miljoni euro ulatuses. Salva kogutud kindlustusmaksete summa kasvas üheksa protsenti 1,3 miljoni euroni.

Kaheksa kuuga on Salva klientidele hüvitanud kahjusid 6 miljoni euro ulatuses ning kogunud kindlustusmakseid 11 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles