Oskaja remondimees osutus kobakäpaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kobakäpast remodimehe  töö tulemus.
Kobakäpast remodimehe töö tulemus. Foto: Arvo Tarmula / Lääne Elu

Lehekuulutuse peale head remonditöölist saada on õnneasi, sest  end pakkuma tulnud ehitajad on enda jutu järgi kõik kogenud töömehed, aga kui kaup koos, võib musterehitaja osutuda käpardiks.

Nõnda väidab äsjasele kogemusele tuginedes haapsallanna Anne, kes otsis lehe kaudu vannitoa remontijat, kirjutab Lääne Elu. Esimene töömees, kellega naine käed lõi, küsis vannitoa kordategemise eest 1500 eurot, aga tööle ta ei jõudnudki. Naine võttis nimekirjast järgmise ja sai noore sümpaatse olekuga mehe. Temaga töörahast juttu ei olnud – lepiti kokku, et rahast räägitakse, kui töö on tehtud.

Korteriperenaine ostis materjali, nii nagu noormees ütles. Tundus imelik, et mees lasi osta poole rohkem seinaplaate, kui vaja läks. Ei mõõtnud midagi üle, vaid pakkus huupi. Lasi osta rullitäie plaadialust võrku, millest kulus ära kümnendik.

Asi läks aina imelikumaks. Ehitaja ei teadnud, kuidas laeplaadid kokku käivad. Vannitoakapi ukse pani tagurpidi ette. Seinaplaatide vuugid olid igaüks ise laiusega, kohati oli vahe sentimeeter, kohati polnud üldse vahet.

Annele tundus, et mees ei näe hästi, aga prille ta ei kandnud. Kauplus andis eksikombel välja kaht värvi plaadid, osa olid hallid, osa beežid. Mees ladus need seina ja kui naine sellele tähelepanu juhtis, kohmas, et võib-olla tõesti läks viltu, ei pannud tähele.

Nõnda kulges see töö üle kivide ja kändude, kuni ühel päeval teatas mees keset tööpäeva, et plaadilõikur läks katki.

Mees teatas, et tal ei ole raha uue masina ostuks. Et töö ikka edasi läheks, andis Anne talle lõikuri ostuks 300 eurot. Mees lubas Tallinnas kähku ära käia ja tuttava kaudu uue lõikuri osta, aga toob seda siiamaani. Paar päeva hiljem saatis mees Annele meili: ta on murdnud jalaluu ja on Tallinnas haiglas, aga ta naine tuleb ülejäänud rahale järele. Anne vastas, et pigem on ehitaja talle võlgu, aga ehitaja naisega räägib ta heameelega. Sellele kirjale vastust ei ole. 

Anne leiab, et ta pole mehele midagi võlgu. Mees sai 17 töötunni eest hea tasu – ligi 18 eurot tunnist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles