Sukeldumishuviline jäi ilma litsentsist ja rahast

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sukelduja
Sukelduja Foto: SCANPIX

Mullu sügisel sukeldumiskoolituse eest tasunud klient pöördus lõpuks tarbijakaebuste komisjoni, kuna tal polnud võimalik läbida koolituse viimast osa.

Tarbija ostis mullu septembris ettevõttelt Sbk Sukeldumiskoolitus OÜ PADI Open Water Diver kursuse, mille eest tasus ettemaksuna 315 eurot, seisab tarbijakaebuste komisjoni otsuses.

Kursus pidi kestma kaks nädalat ning koosnema kolmest osast: teooria, basseinisukeldumised ja avaveesukeldumised. Koolituse läbinud pidid saama litsentsi, mis võimaldab instruktorita erinevates paikades sukelduda.

Oktoobris pöördus tarbija ettevõtte poole päringuga, millal toimuvad avaveesukeldumised. Ettevõte andis erinevaid selgitusi, miks need alles kevadesse lükkuvad.

Tänavu 25. juulil esitas klient tarbijakaitseametile avalduse, milles palus teenustasu tagastamist. Ta selgitas, et proovis avaveesukeldumiste toimumise ajas kokku leppida kuni maikuuni, kuid tulemusteta.

Klient lisas, et ka hinna alandamine ei oleks siinkohal mõeldav, kuna litsentsi saamiseks tuli teise koolitaja juures alustada kursusega algusest.

Kaupleja tarbijakaitseametile ei vastanud ning klient esitas avalduse tarbijakaebuste komisjonile.

Komisjon selgitas, et poolte õigussuhe põhineb töövõtulepingul ning seaduse järgi peab töö/teenus vastama kokkulepitud tingimustele. Tarbija puhul loetakse lepingu oluliseks rikkumiseks ka tellijale teenuse mittevastavusega põhjendamatute ebamugavuste tekitamist.

Komisjoni kinnitusel pole kaupleja kummutanud tarbija väiteid, et koolitusteenus jäi kokkulepitud kujul osutamata. Komisjon leidis, et tarbija andis kauplejale võimaluse koolituse jätkamiseks piisava aja kestel. Samuti on tarbijal õigus leping üles öelda, mille põhjuseks on töövõtja oluline rikkumine. Tarbijal on õigus nõuda ka ettemaksuna tasutud summa tagastamist.

Komisjon otsustas seega tarbija kaebuse rahuldada ning kohustab ettevõtet tagastama 315 eurot.

Sbk Sukeldumiskoolitus OÜ ei ole Tarbija24-le vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles