Klient kahtlustas värskes sealihas kuldi kasutamist

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sealiha.
Sealiha. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kuigi klient kahtlustas, et Rakvere lihakombinaadi pakendatud värskes sealihas on kasutatud kuldiliha, lükkab ettevõte need väited kindlalt ümber.

Viljandist pärit Priit kirjutas Tarbija24-le, et on viimasel ajal kauplustest Rakvere lihakombinaadi pakendatud värsket sealiha ostes mitmel korral avastanud enda sõnul toidu valmistamise juures, et tegemist on kuldilihaga. «Kuna nimetatud lihal on spetsiifiline kõrvalmaitse, siis on jäänud tehtud road söömata. Olen isegi kuulnud, et pann, millel on praetud kuldiliha, tuleks ära visata,» lausus ta.

«Võibolla, et on tegemist uute toitumisharjumuste levitamisega. Minule ja tutvuskonnale selline toote solkimine ei meeldi. Ilmselt tuleks edaspidi kuldiliha pakendil ära märgistada ja seda ka lahtise liha puhul,» jutustas Priit.

Enese harimiseks luges mees internetist ka artikleid kultide kastreerimise teemal. «Sealt sain selgust, miks sellised asjad üldse juhtuvad. Lapsepõlvest mäletan, et kui emisel oli kuldi otsimise aeg, siis teda ei tapetud. Ilmselt mingid hormoonid võisid rikkuda liha maitseomadusi,» märkis ta.

Rakvere lihakombinaadi klienditeenindaja Kirsika Rooni kinnitas, et HKScan Estonia Rakvere lihatööstus kulte ei tapa ja seetõttu kuldiliha tarbijatele ei paku. «Meie varume ja tapame nuumsigu, kes on keskmiselt kuue kuu vanused. Kõik noorkuldid kastreeritakse ja seetõttu on lihal vastava spetsiifilise lõhna olemasolu välistatud. Samas ei saa me välistada võimalust, et mõnel loomal on sugutunnused varem välja arenenud ja seetõttu on lihal ka veidi spetsiifilisem lõhn,» selgitas Rooni.

«Oleme teinud tapaliinilt võetud lihaproovidest keeduproove ning seda liha ka praadinud, kuid nende tööde käigus nn kuldilõhna ei ole tuvastanud,» lisas Rooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles