Video: kuidas töötab pakendivaba toidukauplus?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milena Glimbovski (ees) ja Sara Wolf avasid Berliinis pakendivaba kaupluse.
Milena Glimbovski (ees) ja Sara Wolf avasid Berliinis pakendivaba kaupluse. Foto: Tobias Schwarz / Reuters

Sara Wolf ja Milena Glimbovski avasid Berllinis toidupoe, kus kogu kaup on müügil pakendivabalt.

Toidupood töötab nii - ostja võtab kaasa oma enda purgid, karbid ja laseb need kaaluda. Nendele pannakse vastavad kleebised. Seejärel saab ostja kaupu välja valima asuda. Kui jõuad kassasse, arvestatakse sinu purgi või karbi mass toote kaalust maha. Kleeps, mis sinu pakend saab, on tehtud piisavalt vastupidavaks, et ka pärast pesu saad sa sama purgiga poes käia ja mahuti kaalumise vahele jätta, kirjutab The Guardian.

Saksa ajaleht Bild avaldas ka poodi tutvustava video, mida saab vaadata siit. Videost näeb, kuidas on lahendatud mõnede toodete müük, mida me ilma pakendita ettegi kujutada ei oskaks. Näiteks saab poest konteineritest šampooni ja pesugeeli. Hambapastat aga tablettide kujul.

Hambapasta tablettide kujul.
Hambapasta tablettide kujul. Foto: Kuvatõmmis

Toidupoe loojate sõnul maksab ainuüksi toote pakendamine nii suurt raha, et selle arvelt saaks teha suuri kokkuhoide, aga säästa ka keskkonda. Pakendivaba kaupluse ideele panidki aluse need kaks mõtet.

Vaata ka Youtube'i videot sellest, kuidas täpsemalt pakendivaba toidupood töötab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles