Ülerahvastatus kimbutab nüüd elektrironge

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtuse tipptunni rong.
Õhtuse tipptunni rong. Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui sel aastal on nurisetud, et tipptunni ajal ei mahu reisijad Tallinna-Tartu rongidesse ära, siis nüüd on samas olukorras elektrirongiga sõitjad.

«Hommikune Paldiski rong on juba Kloogalt nii täis, et pole ruumi, kus olla,» kurtis Tarbija24 helistanud Riina. Tema sõnul istuvad koolilapsed põrandal, sest mujal ruumi lihtsalt pole. Ka ei ole uutes rongide seisjatel kusagilt kinni hoida. Eriti ülerahvastatud on tema sõnul Paldiskist kell 6:47 ja 7:51 väljuvad rongid, aga ka õhtul 17:20 Tallinnast sõitu alustav reis.

«Nüüd räägitakse, et rongid käivad tihedamalt ja linna poole võib see nii olla, aga kui ma pean kell 8 olema tööl, siis ma ei saa 15 minutit hilisema rongiga sõita,» rääkis naine. Ta ei jõua ära imestada, miks ei võiks elektrirongid tipptunni ajal olla pikemad.

«Tõesti, sügishooaja algus on toonud rohkelt reisijaid juurde tööpäevade eelsesse ja järgsesse aega,» tunnistas Elroni  kommunikatsiooni- ja turundusjuht Mai Vahtrik.

Ruumipuuduse leevendamiseks läänesuuna rongides plaanib Elron lisada senistele kolme- ja neljavagunilistele rongidele haakeid, kus see on võimalik. «See puudutab muuhulgas ka Paldiski hommikust väljumist nr 510 (6:47 Paldiski-Tallinn),» kinnitas ta. Elron on saatnud taristuettevõttele taotluse jõustada muudatused 24.septembrist. «Kindlamalt saame lubada, kui oleme kinnituse saanud,» tõdes Elroni esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles