Poliitik keelaks napsumüügi bensiinijaamades

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis saab tanklapoest alkoholi osta.
Eestis saab tanklapoest alkoholi osta. Foto: Priit Simson / Postimees

Riigikogu liige, keskerakondlane Priit Toobal leiab, et lisaks avalikus kohas alkoholi tarbimise keelamisele tuleb päevakorda võtta ka alkoholi müügi lõpetamine bensiinijaamades.

«Eestis on võrreldes Põhjamaadega alkoholi kättesaadavus väga laialdane, mis paratamatult soodustab ohtrat alkoholitarbimist ühiskonnas,» teatas keskerakonda kuuluv Priit Toobal. Ta lisas, et arvestades Eesti kaupluste pikki lahtioleku aegasid, pole tegelikult ühtki mõistlikku põhjust, miks peaks olema tanklast võimalik end alkoholiga tankida.

«Tuntud vandeadvokaat Indrek Sirk on väga tabavalt öelnud, et tanklates alkoholi müük on sama, mis tulirelvade müük pangakontoris,» rääkis riigikogulane. Ta lisas, et kui Euroopa liigub selles suunas, et vähendada ühiskonnas alkoholi tarbimist ja sellest tulenevaid kahjusid, siis Eesti oma liberaalsusega ujub vastuvoolu. «See ei ole mõistlik,» arvas keskerakondlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles