Rongipilet kallineb juba novembrist

Kadri Hansalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Alates novembrist tuleb rongiga sõitmise eest märksa enam rahakotti kergendada, kohati kallinevad piletid kuni 12 protsenti.

«Rongipileteid ei oota ees ühtlane hinnatõus, korrigeerime hindu erinevalt – kõige suurem hinnatõus on 10-12 protsenti, teistel lõikudel tõuseb hind vähem või üldse mitte,» ütles Eesti Liinirongide juht Andrus Ossip. Keskmine hinnatõus jääb 7-8 protsendi piiridesse.

«Näiteks Tallinn-Narva pilet hakkab senise 9,90 euro asemel maksma 10,90 eurot, samale liinile jäävate Rakvere ja Jõhvi peatuste vahelise sõidu hind ei tõuse üldse,» märkis Andrus Ossip. Tallinn-Tartu liinil hakkab pilet senise 8,90 asemel maksma 10 eurot,  Jõgeva-Tartu vahelise pileti maksumus ei tõuse. Täpsed hinnad kõikide sihtkohtade vahel pannakse 15. oktoobriks üles Elroni kodulehele.

«Tulles vastu Eesti erinevate piirkondade klientide ootustele on Elron tihendanud sõiduplaani nii, et inimestel oleks võimalikult rohkem ja võimalikult sobivamal ajal võimalus liikuda nende poolt soovitud sihtpunkti,» selgitas Ossip. «Proportsionaalselt reiside arvule kasvavad ka Elroni kulud klientide teenindamiseks – kasvab elektrienergia ja diiselkütuse kulu, rongkilomeetritelt arvestatav infrastruktuuritasu ning tihedamast töögraafikust tulenevalt tööjõukulud rongipersonalile.»

Ossipi sõnul on Elron  regionaalpoliitiline ettevõtte, mis töötab dotatsioonil.  «Kogu rongipileti hinda ei pea dotatsiooniga kinni maksma kõik ühiskonna liikmed solidaarselt, vaid kokkulepitud osas need, kes reaalselt teenust kasutavad. Piletihinna tõusuga säilib reisijate panus rongiliikluse kulude katmisele sarnases proportsioonis varasemaga,» selgitas Ossip.

Ta lisas, et samas ei kasuta ligi 2/3  reisijatest  aktiivselt Elroni poolt välja pakutavaid piletiostu soodustusi – sõidukaarti, mis annab 10protsendilise soodustuse ja võimalust osta pilet veebist, mis lisab veel 10 protsenti soodustust.

 «Julgustan kasutama võimalust säästa 19 protsenti võrreldes rongist ostetud piletiga,» lisas Andus Ossip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles