Tööotsija: inglise filoloogidel tööd napib

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töömessil oli pool seina täis erinevaid tööpakkumisi võõrsile. Huvilis jagus.
Töömessil oli pool seina täis erinevaid tööpakkumisi võõrsile. Huvilis jagus. Foto: Hanneli Rudi

Tavakoolide keeleõppe tase on nii hea, et seni täiskasvanuid koolitanud inglise keele õpetajatele tööd enam ei jagu.

«Mind koondati suvel ja nüüd vaatan uut tööd,» tunnistas Rahvusraamatukogus toimunud töömessil välismaiseid tööpakkumisi uurinud naine. Naise sõnul eelistaks ta pigem töötada Eestis, sest kodu ja pere on siin, aga kui tööd ei leia, siis tuleb minna võõrsile.

«Eks ma läheksin pigem sinna, kus tuttavad on ees,» sõnas ta. Tema tuttavad elavad Hispaanias  ja inglise filoloogidele seal ka erialast tööd pakutakse. «Eestis on keeruline inglise filoloogina tööd leida, kui just tavakool pole esimene valik, aga ega Tallinnas sügisel sinnagi enam tööd leia,» tunnistas naine. Ta arvas, et kui oleks pool elu tavakoolis töötanud, siis oleks töö leidmine ilmselt  kergem.

Täiskasvanute koolitajatel on aga tööd aina vähem, sest koolide keeleõppe tase vähemalt Tallinnas on hea. «Koolilõpetajatel on juba B2 tase ja ega väga palju juurde enam pärast ei õpita,» rääkis ta. Seetõttu aga ei saa keeltekoolid oma gruppe täis ning õpetajatele pole tööd pakkuda.

Oma võimalikust palgasoovist rääkides arvas ta, et vähemalt 1000 eurot võiks tema hariduse juures kätte saada. Samas tunnistas 50ndates naine, et temaealistel on tööd raske leida. «Kui CV juurde palutakse panna pilt, siis on ju selge, et tahetakse noori,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles