Kui palju maksab öö maailma kalleimas hotellitoas?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Royal Penthouse sviidi rõdult, Šveitsis asuva Président Wilsoni hotellis.
Vaade Royal Penthouse sviidi rõdult, Šveitsis asuva Président Wilsoni hotellis. Foto: promo

Maailma kõige luksuslikemate hotellide sviidid on seal pakutavate teenuste ja vaadetega hingetukstegevad. Täpselt sama hingetukstegevad on neis ühe öö veetmise eest küsitav rahasumma, kirjutab saksa turismisait travelbook.de.

50 000 eurot: Royal Penthouse'i sviit, Hôtel Président Wilson, Genf (Šveits)

Mitte ainult Bill Gates ja Bill Clinton pole selles hotellis ärganud. Ka popstaar Rihannalt korjas hotell 50 000 eurot öö eest. 1800 ruutmeetril paiknevas lukususnumbris saavad kuulsused ja rikkurid laiutada. Voodid paiknevad neljas eraldi toas ja kasutada on tervelt kaksteist duši. Kõigele lisaks on toal kuulikindlad aknad, tuba eraldi turvav turvameeskond ja unustamatu vaade Genfi järvele.

33 800 eurot: Maharajah Pavilion, Raj Palace’I hotell Jaipuris (India)

Vaid 33 800 euro eest saab ööbida ühe öö selles luksuslikus sviidis. See on maailma järjekorras teine kõige kallim hotelli sviit, ühtlasi suurim kogu Aasias. Rahast pungil külalised saavad selles endises Mahārāja (kuningas – toim.) kodus, mis laiub neljal korrusel ja võtab enda alla 1500 ruutmeetrit, vägagi kuninglikult tunda. Kullatud interjöör, peegelseinad, mööbel, mille elementides on kasutatud kulda ja hõbedat, mullivannid ja bassein – puhas hiilgus.

33 800 eurot: Ty Warner Penthouse-sviit Four Seasons’I hotellis New Yorgis (USA)

Sama raha eest, mis India kuninglikus luksussviidis välja käima peab, saab ööbida ka New Yorgis. Selles on 400 ruutmeetrit ruumi, mille sisse mahub neli tuba, toateenindaja, Rolls Royce ning 360-kraadine vaade üle terve linna.

30 000 eurot: Hilltop Estate Laucala Island Resort hotellis, Fidži

Ka selles hotellis ärkad sa üles pisarad silmis, kui näed arvet, mis sulle ühe öö eest esitatakse. Sviidi üürimiseks on vajalik avaldus ja sinna juurde käiv soovitus. Toateenindusse kuulub ka kokk, lapsehoidja, ratsakool ning 72 auguga golfiväljak. Hotelli omanik on Red Bulli miljardär Dietrich Mateschitz.

30 000 eurot: Royal sviit, Hôtel Plaza Athénée, Pariisis (Prantsusmaa)

Täpselt sama palju raha nagu tuleb Hilltop Estate Laucala sviidi eest letti laduda, nõutakse ka Pariisi kuningliku sviidi eest. Külalist ootavad ees kolm magamistuba, peeglid integreeritud televiisoritega, saun ja mööbel mis pärit 18. sajandist.

27 500 eurot: Penthouse sviit Martinezi hotellis, Cannes (Prantsusmaa)

Sviit, millega käivad kaasas ka hingetukstegevad vaated, siidiga kaetud mööbel, mis olevat olnud hästi saadud kaup Saudi šeikiga. Šeik tahtis esialgu seda sama sviiti viieks aastaks rentida.

26 300 eurot: The Royal Villa, Grand Resort Lagonissi hotellis, Ateenas (Kreeka)

Ateena Villas küsitakse kõige luksuslikumas sviidis ööbimise eest 26 300-euro suurust tasu. Selles on ööbinud maailmakuulsad staarid, teiste seas Leonardo DiCaprio ja Mel Gibson. Toateenindusse kuulub isiklik toateenindaja, kokk ja ka pianist, kes kutsel klaverit mängib.

26 300 eurot: presidendisviit St Regis hotellis, New Yorgis (USA)

Tuba, milles kunagi elas Salvador Dali, on nüüd turistide päralt. Rikaste turistide päralt. 319-ruutmeetrine elupind mahutab kaks magamistuba, köögi ja noobli ülevaate New Yorgi Central Parkile. Öö selles maksab 26 300 eurot.

17 500 eurot: luksuslik korter Connaughti hotellis, Londonis (Suurbritannia)

Sarnaselt eelnevatele kuulub ka selle sviidi juurde isiklik teenindaja. Öö hind on siin juba märgatavalt odavam – 17 500 eurot.

16 000 eurot: Villa Rockstar, hotellis Eden Rock, Saint-Barthélemy (Väikesed Antillid)

Rokstaari Villas, mis asub Väikestel Antillidel saavad külalised kasutada oma isiklikku muusikastuudiot. Ka on hotelli külalisel õigus kasutada Jeepi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles