Uus iPhone 6 jõudis Eestis müügile hinnaga 999 eurot tükk

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient hoidmas iPhone 6 ja iPhone 6 plusi Apple´i poes New Yorgis.
Klient hoidmas iPhone 6 ja iPhone 6 plusi Apple´i poes New Yorgis. Foto: Reuters / Scanpix

Mobiilioperaator Tele2 teatas, et neile saabus täna müüki esimene partii iPhone 6 nutitelefone hinnaga 999 eurot tükk.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuhi Hans Saarvelti sõnul hankis Tele2 defitsiitsed telefonid otse Apple’i rahusvaheliselt edasimüüjalt, mis võimaldas seadmed varem kätte saada. «Kohalikud kliendid olid järjekorras ja soovisid telefoni esimesel võimalusel ja seepärast tegutsesime võimalikult kiiresti. Kuna uus iPhone on praegu maailmas enimnõutud tehnikaseade, siis on telefoni esialgne sisseostuhind kõrge, kuid see peaks paari kuu jooksul langema,» ütles Saarvelt.

Võrguvaba iPhone 6 kliendihind on Tele2s 999 eurot. 24-kuulise teenuspaketiga liitudes on seadme lõpphind 936 eurot. USAs algavad iPhone 6 hinnad umbes 500 eurost (16 GB).

Esialgu tulevad Tele2s müüki iPhone 6 nutitelefonid ning iPhone 6 plus seadmete müüki võtmine otsustatakse vastavalt nõudlusele. Esimesed uued iPhone’id jõudsid maailmas müügile 19. septembril. Tänasest Eestis müüdavad telefonid on Euroopa seadistuse ja garantiiga ning töötavad ka 4G võrgus.

Klicki kodulehel pakutakse iPhone 6 samuti 999 euroga, kuid saadaval peaks see olema 26. septembrist.

«Meil on uus iPhone 6,» teatas täna ka Valge Klaar, kuigi esialgu saab nende poes telefoni ainult vaadata ja uudistada, esimese müügiks mõeldud partii saabumiseni Eestisse võib minna veel 3-4 nädalat. «Seda ei julge keegi täpselt öelda, ennustada pole mõtet,» lausus Valge Klaari omanik Heiti Kender telefonide saabumise kuupäeva kohta. 5,5-tolline iPhone 6 plus nendeni veel jõudnud pole.

Uue iPhone 6 ametlik hind on 699. «Selle hinnaga neid ühelgi edasimüüjal müügis pole. Ametlikud kanalid ei vastuta selle eest, kuidas või mis hinnaga toode kohale jõuab,» selgitas Kender. Täpse hinna avalikustab Valge Klaar siis, kui partii saabub.

Uue põlvkonna Retina HD 4,7-tollise ekraaniga iPhone 6 kaalub 129 grammi ja on 6,9 millimeetri paksune. Telefoni ooteaeg on kümme päeva ning kõneaeg 14 tundi. Seadmel on kaks kaamerat, mis võimaldavad salvestada 30, 60 ja ka 240 kaadrit sekundis aegluup-pilti. IPhone 6 jookseb uuel iOS 8 platvormil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles