Lugeja küsib: miks tuuletaskut müüakse Vana-Riia nime all?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuuletaskud.
Tuuletaskud. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Märkasin Maxima kulinaarialetis kooki nimega Vana-Riia. Uurisin müüja käest, et mis põnev uudistoode see on ja mulle öeldi, et tegu on tavalise tuuletaskuga. Tekkis küsimus, miks Maxima teada-tuntud kookidele oma nimed annab?» soovib ostja teada.

Vastab Maxima pressiesindaja Erkki Erilaid.

Maxima toodab kulinaaria- ja kondiitritooteid oma kaupluste klientide tarbeks kõikides Balti riikides. Mida valmistada ja müüa selgub koostöös tarbijatega, kellele korraldatakse regulaarselt degustatsioone ja parimaks valitud tooted võetakse sortimenti. Oma parimaid kaupu pakuvad riikide toidutehnoloogid ka oma kolleegidele teistest riikidest ja kui need ka seal tarbijatele meeldivad, siis hakatakse seda toodet ka teises riigis valmistama ja müüma.

Nii jõudiski Eestisse Maxima Läti tehnoloogide retsepti alusel toodetav Vana-Riia saiake.  Tuuletaskuid valmistatakse Eestis erinevate retseptide järgi ja väga erinevate täidistega ning seega on võimatu öelda, milline see just kõige klassikalisem või traditsioonilisem tuuletasku on ja kas neid kõiki saab või peab tuuletaskuks nimetada. Meie kasutatav retsept on aga pärit meie Läti kolleegidelt ja on nii lõunanaabrite seas kui ka meil väga populaarne ja seda just Vana-Riia nime all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles