Lugeja küsib: miks Aura mahl liimiks muutus?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halvaks läinud mahl.
Halvaks läinud mahl. Foto: Lugeja foto

Postimehe tarbijatoimetuse poole pöördus lugeja, kes saatis fotod detsembrini kehtima pidanud mahlast, mis praegu välja valades aga veniv ja tükkis oli.

«Mul on küsimus Aura mahlade tootjale – mis koostisainega mahlas tegemist on, et see on liimjaks muutunud, kuigi on kõlbik kuni 02.12.2014?» küsis lugeja.

Lugeja küsimusele vastas AS A. Le Coq Tallinna esinduse mittealkohoolsete jookide tootejuht Janika Kaur.

Toodud pildimaterjal on tõestuseks, et selle tootega on midagi väga pahasti. Pöördumine registreeriti ja sellega seoses viidi täna läbi Reola tootmisüksuse säilimisruumis sama villimispartii toote katse - Aura apelsinimahla säilivusega parim enne 02.12.2014 L15, villimise aeg 08.35. Seisuproovide laos oli testimiseks võimalik analüüsida  täpselt samal minutil villitud mahla.

Vaatluse ja analüüsi käigus uuriti lisaks visuaalsele ja organoleptilisele testimisele ka pakendit (õmbluse osa) ja tehti  mikrobioloogilised analüüsid. Kõik uurimistulemused ja analüüsid viitavad sellele, et samal minutil villitud võrdlustoode vastab kõikidele kvaliteedinõuetele ja toote kvaliteediprobleem on tootmiseväline.

Tarbija jaoks toimunud kahetsusväärsel kvaliteediprobleemil on tootmise poolt esitatud kaks võimaliku põhjust:

- On toimunud mahlapaki füüsiline vigastus transpordil kuni tarbijani. Pakk võib-olla on kukkunud maha ja tekkis  mikrovigastus. Tegemist võib olla silmale märkamatuks jääva praoga, mille tagajärjel õhk pääses tootesse, mis põhjustas hallituse arengu selles pakis (ka tekib mikroorganismide elutegevuse toimel lima)

- Pakk on tarbijal avatuna seisnud kauem kui nädal. Peale pakendi avamist sattub sinna õhus olevaid eoseid, mistõttu pikka aega soojas avatud mahla hoidmisel algab analoogselt eelmise punktiga mikroorganismide elutegevus.

Tööstuses toodetud mahl on igasuguse pakendi vigastusele väga tundlik, kuna on naturaalne toode ega sisalda mingisuguseid säilitusaineid, nagu kodus valmistatud mahlgi.

Meil on kahju, et tarbija on meie tootega saanud sellise ebameeldiva kogemuse. Samas täname, et tarbija on sellel teemal ühendust võtnud, sest saame nüüd taas kord panna nii logistikale kui kauplustele südamele, et mahlapakendite transport nõuab hoolikat käitlemist ja igasugune pakendi kukkumine riiulilt võib põhjustada tulevasi kvaliteediprobleeme. Omalt poolt palume mahlapakendi vigastusega kokkupuutunud tarbijal edastada meile oma  elu- või asukohta ja telefoninumber, et meie müügiesindaja saaks selle toote ümber vahetada ning edastada meile info, millisest poest on kõnealune mahl ostetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles