Tarbijakaitseamet lisas musta nimekirja autokooli

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduplats.
Õppesõiduplats. Foto: Liis Treimann

Tarbijakaitseamet teatas, et lisas musta nimekirja Tallinnas asuva autokooli Horizontrans OÜ (Autokool24), kuna ettevõte ei ole täitnud tarbijakaebuste komisjoni otsust.

Ameti selgitusel puudutas otsus juhtumit, kus tarbija läbis ettevõtja juures B-kategooria mootorsõiduki juhi koolituse. Kursuse edukalt läbinuna pöördus tarbija maanteeametisse sooviga teha riiklikku teooriaeksamit.

Paraku selgus, et see pole võimalik, kuna inimene elab alaliselt Soomes ning seaduse järgi poleks ta tohtinud saada ka võimalust läbida Eesti autokoolis eespool nimetatud kursust. Sellest autokool tarbijat aga ei teavitanud, kuigi selline kohustus on.

Tarbija oli sunnitud tellima autokooli tunnistuse tõlke ja notariaalse kinnituse 108 euro eest, mille hüvitamist inimene ettevõtjalt nõudis. Komisjon otsustas tarbija nõude rahuldada, mida ettevõtja aga ei teinud.

Horizontrans OÜ juhatuse liige Ruslan Kurganski kinnitas, et on teadlik ettevõtte musta nimekirja sattumisest. «Meil on plaanis tarbijakaebuste komisjoni otsust täita,» nentis Kurganski napisõnaliselt.

Komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtteid näed siit.

Tarbijakaitse teatel on viimasel ajal nende poole seoses autokoolide tegevusega pöördunud mitmed tarbijad, seetõttu soovitab amet enne ühe pakkuja kasuks otsustamist tutvuda mitme erineva autokooli tingimustega ja neid võrrelda. Loe selle kohta lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles