Osturallist on saanud saaparalli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kell 9 algas Tallinna Kaubamajas puhkpillihelide saatel järjekordne Osturalli.
Kell 9 algas Tallinna Kaubamajas puhkpillihelide saatel järjekordne Osturalli. Foto: Sander Ilvest

Täna kell 9 startinud sügisele osturallile Tallinna ja Tartu Kaubamajas kogunesid juba hommikul kümned õhinas ostuhuvilised, kellest suurem osa jahtis soodsaid vastupidavaid talvesaapaid.

Osturalli pakkumised meelitasid pealinnas juba kella 9ks kohale sadakond inimest. Rohkelt rahvast kogunes naiste kingamaailma ning lahti läks suur sagimine. Kingakarpe haarati siit ja sealt ning oli näha müüjate pingutusi korra hoidmisel. Karpe kisuti järjest lahti, prooviti jalga pika säärega saapaid, kummikuid ning mõni üksik oli huvitatud ka kingadest. Ei puudunud palju, et kahe naise vahel oleks ühe saapapaari pärast suisa kähmluseks läinud.

Proua Maie on osturallil käinud juba mitu aastat ning see on ka ainus koht, kust ta endale jalanõusid ostab. «Siit soetatud jalanõud peavad vastu, on kvaliteetsed, soojad ja hea hinnaga,» rääkis Maie, et tema osturallilt leitud saabaste kvaliteedis ei kahtle. Teinegi naine sõnas, et tuli jahtima hea hinnaga kvaliteetseid saapaid.

Talvesaabaste kõrval otsiti ka kummikuid. «Tutvusin enne pakutavaga ning silma jäid ühed kummikud, nende järele tulingi,» ütles Triin.

«Ega ma muidu siin ei käi, aga mulle hakkasid silma saapad, mis on praegu moes ja sobiksid mulle, tahtsin lihtsalt proovima tulla, et kui sobivad, ostan ära,» lausus Kadi, et temagi tutvus enne osturallile tulekut kataloogi pakkumistega.

Esimesed huvilised Tallinna Kaubamaja naiste kingamaailmas. Foto:
Esimesed huvilised Tallinna Kaubamaja naiste kingamaailmas. Foto: Foto: Sander Ilvest

Ostjad kahtlesid, kas nad teistesse osakondadesse üldse lähevadki, sest peamiselt tulid nad ikkagi jalanõusid vaatama. Kassasid on kingamaailmas palju, kuid pikad järjekorrad tekivad sellegipoolest.

Kaubamaja turundusdirektor Anne-Liis Ostovi sõnul tullakse osturallile otsima kvaliteetbrände ja kõige minevamaks kaubaks on soojad saapad ja üleriided. Naiste kingamaailmas on hittideks näiteks Michael Korsi saapad ja Coccinelle’i kotid.

Michael Korsi pika säärega nahksaapad maksavad 189,99 eurot, kummikud 79,99 eurot. «Inimesi erutab just brändikaup, tullakse kvaliteetset brändi otsima,» märkis Ostov.

Meesteosakonnas oli huvilisi vähe, peamiselt uudistasid seal naised. Rahulik oli ka kodu- ja naistemaailmas.

Kiiresti tekkis järjekord aga ümber Wris reisibüroo leti. Näiteks saab sealt soetada soodsaid päikesereise Sharm el-Sheiki alates 399 eurost ja Kanaari saartele alates 549 eurot. Go Travel pakub aga edasi-tagasi pileteid Londonisse alates 189 eurot, Rooma alates 211 eurot jne.

Tartus tõmbenumbriks teksapüksid

Tartu Kaubamaja juurde jõudis esimene uudistaja kell 8.48. Pensioniealine proua tuli osturallile nii vara, kuna kartis, et temale sobivas suuruses talvesaapad ostetakse ära. «Kleenukestele ikka jätkub neid väiksemaid numbreid ka,» lisas ta muiates.

Uste avanedes voolas Tartu Kaubamajja sisse umbes 30 inimest, kes erinevatele korrustele liikusid. Esimesel korrusele, kus leidus nii ilutooteid kui ka riideid, paistsid olevat suureks tõmbenumbriks teksapüksid hinnavahemikus 21,99–39,99 eurot. Nende ümber tiirlesid peamiselt keskealised naised, kelle käed olid täis ka roosadest kastidest leitud odavamaid pluuse.

«Ma ei ole suur tuuseldaja,» rääkis Eva, kes uuris samuti teksaseid, kuigi oli tulnud sõbrannale kingitust otsima. «Aga ühe jaki vaatasin ka varem kataloogist valmis ja no need Soome saapad suuruses 44.»

Hommikused osturallitajad Tartu Kaubamajas. Foto:
Hommikused osturallitajad Tartu Kaubamajas. Foto: Foto: Margus Ansu

Kaubamaja teine korrus pakub vaheldusrikkust. Kui meesteosakonnas kondasid vaid üksikud mehed, käis kingamaailmas suur rebimine. Paari tühja karbi põhjal võis lausa arvata, et õiges suuruses nahksaapaid ei pruugigi kõigile soovijatele jätkuda. Odavamad saapad maksid näiteks 49,99, 65,99 ja 79,99 eurot.

Äsja kingamaailma saabunud Helle sõnul ei paistnud need hinnad aga tavapärasemast soodsamad. «Minu meelest on need saapad kogu aeg 49,99,» ütles ta veidi nukralt, kuid proovis siiski jalga Riekeri sooje madalaid saapaid. Külmade ilmade saabudes pakuvad ostuhulludele suurt huvi ka nahkkindad, mida müüdi hinnaga 21,99 eurot.

Kolmanda korruse kodumaailmas oli uudistamas aga palju lapsevanemaid ning eriti paistsid neile huvi pakkuvat Crocsi talvesaapad, mis maksid 35,99 eurot.

E-poes ATV-d ja autod

Kui tavakülastajatele avanesid uksed kell 9, siis osturalli e-poest sai kaupa soetada juba alates südaööst. Teistkordselt tulid e-poodi müügile ka autod, kus Kia ja Opeli mudelitele on lisandunud Cadillac.

«Autode müümine osturalli veebipoes osutus kevadel äärmiselt populaarseks ning esimesed autod osteti ära vaid mõne minutiga. Seetõttu oleme seekord suurendanud nii müüdavate autode hulka kui ka valikut,» selgitas Ostov.

Lisaks autodele on esmakordselt rallihinnaga võimalik osta ka ATVsid ja rollereid. «Huvi on suur - esimese poole tunniga broneeriti kaks autot. ATV-ga oli võimalik tutvuda juba eile Kaubamajas koha peal ja seda uudistati väga aktiivselt,» nentis Ostov.

Täna alanud osturalli vältab pühapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles