Elamusi ja romantikat pühapäevases taevas

Kirjutaja Getter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Jaanus Orusalu

Kuumaõhupalliga lendamine tundub eksootiline ja kauge, kuid tegelikult on see lihtsam ja käegakatsutavam kui arvata oskaks. Vähemalt juhul, kui löögile pääsed ja oma järjekorra ära jaksad oodata, sest soovijate nimekiri on pikk.

Eestis on ideaalseid varahommikuid ja hilisõhtuid, mil kuumaõhupalliga taeva all hõljuda, vähe. «Huvi aga püsib suur, mistõttu on järjekorrad pikad ja tahtjate arv meeletu,» ütleb Blue Sky Balloons OÜ eestvedaja ja Eesti ainuke litsentseeritud õhupallipiloot Kalev Tikk.

Mis kuumaõhupallisõidus nii erilist on? See on elamus! Tundub uskumatuna vaadata selle hiiglase täispuhumist, seejärel ronida kiirelt korvi ning tunda, kuidas lihtsalt tõusedki koos kogu kupatusega õhku. Palli ja korvi suurus sõltub inimeste arvust – väikseim korv on mõeldud nn romantikapaketiks ning suurim mahutab kuni kaheksa inimest.

Paljud inimesed ootavad midagi erilist oma ellu, kuid tegelikult on huvitavad, põnevad ja elu vürtsitavad asjad meile vägagi lähedal. Nii võttis ka kuumaõhupalliga lendamine ühel kaunil pühapäevaõhtul aega vaid paar tundi, kuid elevust ja adrenaliini jagus mitmeks päevaks.

On see ju niivõrd eksootiline ja teistsugune võimalus ületada mugavustsooni ja tuua päevadesse siirast rõõmu. «Minu töö on ilus, näen igal sõidul inimesi, kelle unistused täituvad,» ütleb Tikk. 

Fakte kuumaõhupallist

•    Kuumaõhupall on esimene vahend, millega inimene on eales lennanud. Aasta siis oli 1783.

•    Õhupall lendab, sest seest on see soojem kui väljast ning seega ka väiksema erikaaluga.

•    Pallis olevat õhku kuumutatakse vastavate põletitega propaanileegi abil.

•    Õhupallipiloot ei saa palli lennuteed kuidagi juhtida – sõltutakse täielikult tuule suunast.

Kalev Tikk/Getter Orusalu

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles