Läbimõeldud lihtsus

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avar, asjalik ja moodne: Jyväskylä elamumessi kõige stiilsem eramu oli  sisustatud heatasemelise Soome
 disainiga.
Avar, asjalik ja moodne: Jyväskylä elamumessi kõige stiilsem eramu oli sisustatud heatasemelise Soome disainiga. Foto: Liis Treimann

Soome elamumessi kodude põhjal võib öelda, et otstarbekus mängib köögis üha suuremat rolli.

Üldmuljelt oli tänavune Soome elamumess Jyväskyläs karge ja põhjamaine, ühtlase tasemega kodudega ja ilma eriliste üllatusteta, nendib Mojo Disaini sisearhitekt Ilona Põldme.

Rahulikesse, lihtsa ja loogilise disainiga elamistesse olid kavandatud samasugused köögid – kapid selgete ja ühtlaste, kas spoonitud või/ja värvitud pindadega. Toretsemist, näiteks eputavaid kõrgläikepindu või silmatorkavaid detaile, kohtas vähe. Tööpinnad olid sageli looduskivist ja tööpinna-tagune sein vahel viimistletud klaasiga.

«Köögikujunduses oli rõhku pandud otstarbekusele ja vastupidavusele, värvidest eelistati loodustoone, halli ja valget,» räägib sisearhitekt. «Paljudele köökidele andis sära ja isikupära valguse oskuslik kasutus. LED-valgusteid oli paigaldatud nii nähtavana kappidevahelise tagatausta sisse kui ka varjatuna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles