Tuberkuloosi haigestumine langeb jätkuvalt

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuberkuloosibakter Mycobacterium Tuberculosis.
Tuberkuloosibakter Mycobacterium Tuberculosis. Foto: Corbis / Scanpix

Tuberkuloosi haigestumine on Eestis kümne aastaga umbes kaks korda vähenenud, samas võib majanduslangus seda trendi muuta, ütles Tervise Arengu Instituudi nakkushaiguste ja narkomaania ennetamise osakonna koordinaator Manfred Danilovits.

Kui 2000. aastal oli Eestis arvel umbes 800 tuberkuloosihaiget, siis möödunud aastal võeti arvele 378 haiget. «Kui 2000. aastal oli 55-56 esmast juhtumit 100 000 inimese kohta, siis 2009. aastal oli 28 esmast tuberkuloosijuhtu,» rääkis Danilovits ERR Uudistele.

Eksperdi sõnul on tuberkuloosi taandumisele kaasa aidanud ennetustöö, elatustaseme tõus ning 1998. aastal alustatud riiklik tuberkuloositõrjeprogramm.

Positiivse poole pealt tuleks esile tuua vanglatuberkuloosi väikest osakaalu. Praegu kannab vanglakaristust umbes 3-5 protsenti tuberkuloosihaigetest ehk 10-20 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles