Edukas burgerimeister ammutas parimad ideed televiisorist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toored burgerid.
Toored burgerid. Foto: SCANPIX

Toiduvalmistamises aastaid käpp olnud ning mitmetel Eestimaa laatadel ja messidel ringi liikunud Ida-Virumaa mees Kert Kärbo leidis, et enamik sealseid toitlustajaid liigub vaid ühes suunas, mis tõi ta mõttele pakkuda inimestele midagi teistsugust.

Televiisorist tuli paljude teiste heade ideede seas see, et toitlustamine peab toimuma autost ja kuni kõik küpses mehe peas veel vaid ideetasandil (ning ta veel põhikohaga tööl käis), ei jõudnud ta asjasse süvitsi minna – kuni ühel hetkel otsustas ta, et kui mitte nüüd, siis millal veel, kirjutab ajaleht Põhjarannik.

Hetkel on Food & Moodi menüüs – mis sai Kärbo mobiilse burgeriputka nimeks – BBQ burger topeltpeekoniga, Bluechees’i burger (sinihallitusjuustuga – toim.), vana klassika ehk retroburger ning kalkuni ja vasikaliha kebab, mida pakutakse olenevalt üritusest kas tortilja vahel või koos kauboikartulitega.

Kärbo kiirtoidu ja rämpstoidu vahele võrdusmärki ei tõmba. «Usun, et Eesti inimene on tänasel päeval piisavalt teadlik, et teha vahet rämpsul ja kvaliteetsel kiirtoidul. Kui keegi ikkagi peaks tõmbama võrdusmärgi rämpstoidu ja meie pakutava vahele, siis solvumise asemel prooviksin inimesele selgitada, kust jookseb piir hea ja halva vahel. Solvuda ei ole mõtet, tuleb teha tööd selle nimel, et inimesed nii ei arvaks,» ütleb Kert.

Õige ja rämpstoidust eristuva burgeri saladus peitub Kärbo hinnangul kvaliteetses loomalihas, kuid vähemtähtsamaks ei pea ta ka korralikku peekoniviilu, värskeid köögivilju ning pehmet ja suussulavat kuklit.

Loe artikli täisteksti Põhjarannikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles