Ostuhulluses noor naine tuuseldas Kuressaare poodides

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõivad. Illustratiivne foto.
Rõivad. Illustratiivne foto. Foto: Panther Media/Scanpix

Eile pärastlõunal avanes Kuressaares Hiina rõivaste kaupluses Feng hämmastav vaatepilt. Müügisaalis tavaliselt rõivaid täis olevad varnad olid tühjad, kassaleti kõrval kõrgus aga tõeline riietemägi.

Kaupluse müüjad Geelia ja Häli olid toimunust šokeeritud. Nende sõnul oli noorepoolsem naine, kes rõhutanud, et on saarlane, ehkki pooleldi mustlane, tühjendanud riidevarnad enneolematu kiirusega, kirjutab Saarte Hääl.

Maksimaalselt tunniga, kuigi müüjad tunnistasid, et see võis toimuda ka kiiremini, olid müügisaali välja riputatud rõivad stangedelt kadunud ja kuhjatud kaupluse nurka. Müüjannade sõnutsi öelnud «klient», et tuleb kolmapäeva hommikul kaubale järele – pakkigu nemad riided tema jaoks ära ja löögu arve kokku.

«Ütles, et tal tuleb hommikul õppelaenuraha arvele, siis ta saab ära maksta,» rääkis üks hämmeldunud müüjatest. «Ta ei vaadanud absoluutselt, mida ta võtab. Lihtsalt kahmas hunnikute viisi riideid, terve resti kindaid näiteks, ja viskas need siia kokku. Rinnahoidjatest kinnasteni välja.»

Müüjatel oli oma sõnade kinnituseks näidata ka kaupluse videosalvestis, kus oli tõesti näha, kuidas tumedapäine noorepoolsem näitsik tuiskab kaupluses ringi, haarab sületäite kaupa riideid ja veab neid aina kerkivasse rõivavirna.

Tulistvalu «ostelnud» naine kinnitanud müüjatele, et hakkab Kuressaares Pärna tänaval juba järgmisel kuul uut tantsukooli avama ning just seetõttu tal nii palju riideesemeid vaja ongi.

Geelia ja Häli sõnutsi jõudis klientide kaudu nendeni info, et sarnane pilt avanenud eile mitmes teiseski Kuressaare rõivapoes. Ka samas majas asuvas Humana kaupluses oli kõnealune naisterahvas kiirkorras riideid kokku kuhjanud, samuti Aarete Saares.

Humana kaupluse juhataja Merike Kaljo tõdes, et sama klient käis tõesti ka nende müügisaalis. «Ta rääkis meile, et ostab riideid oma tantsukooli jaoks. Suurem osa oli naisterõivaid, kampsuneid, džempreid ja pluuse, mis ta meil leti juurde hunnikusse viskas,» kõneles Kaljo. Natuke kummaliseks kiskus asi müüjate jaoks siis, kui virna hakkas lisanduma ka salle, lastekotte ja muid esemeid, mida tantsuklubile vajalikuna eriti ette ei kujuta.

Temagi sõnutsi kinnitanud naine, et tuleb maksab järgmisel päeval kõik kinni. Humanas kerkinud rõivastemägi oli mõnevõrra väiksem kui naaberkaupluses Feng, ent oma 750 euro eest oli seal kaupa virnas kindlasti.

Kaljo sõnul jõudsid nad heas usus pool kaubast agara kliendi jaoks juba ka kottidesse pakkida, enne kui kuulsid naabrite juures toimunud tuuseldamisest.

Politseisse ei plaaninud Humana omamoodi naisest siiski teatada. «Osa asju jätsime kottidesse ka, peab ikka klienti usaldama ju, aga suurema osa tõstsime siiski stangedele tagasi. Kui ta tagasi peaks tulema, saab ta need sealt uuesti võtta,» naeris Kaljo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles