Hullude päevade poodlejad: piltidel nägi kaup parem välja

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockmanni hullude päevade esimesed hetked.
Stockmanni hullude päevade esimesed hetked. Foto: Jaanus Lensment

Hulludele päevadele tulnud poodlejad märkisid, et reklaamlehelt silma hakanud tooted ei vastanud mõningatel juhtudel poes sellele, mida nad oleksid oodanud.

Stockmannis alanud hullud päevad tõid pühendunud poodlejad juba kella poole seitsmeks kaubanduskeskuse esisele, et parim koht endale napsata. Poes kaost ei valitsenud, inimesed jagunesid sõbralikult suure keskuse peale ära ning kaupu jagus kõigile.

«Tulin konkreetsete saabaste järgi, sirvisin küll kodus ka reklaamvoldikut ja päevapakkumisi, aga muu huvi ei pakkunud. Tulin ainult täna,» ütles Tiina, kes tavaliselt hullude päevade ostumelust osa ei võta.

Teine riideriiulite vahel rapsiv ostja Marje sõnul tuli ta ühe kindla mantli järele, mis reklaamist silma hakkas. «Vaatasin reklaamist kõiksugu mantleid, sest mantlit läheb ju tarvis, ja see kindel hakkas silma,» rääkis naine mustast kileja kattega mantlist.

Kolmas naine, kes oli kaenlasse krabanud nii palju riideid, kui sinna mahtus, ütles, et tuligi šoppama ja ei otsi midagi konkreetset. «Tahan kvaliteeti ja head hinda. Kataloogi sirvisin küll ka enne läbi, aga kohapeal avaneb ju selgem pilt,» ütles ta.

Pildil teistsugune

«Kiirustan kohe üles saumiksri järele,» viitas saapaid käes hoidnud Piret. «Tahtsin ka saapaid, vaatasin enne järgi, aga kohapeal selgus, et reklaamlehel nägid need teistsugused välja. Ei sobigi. Aga vähemalt saumiksri osas ei tasu kahelda – see läheb kaubaks.»

Meesteosakonnas nii suurt massi polnud, ka tundusid mehed riideid teadlikumalt otsivat. Mees, kes oli koos kaasaga poodi tulnud, tahtis talvejopet. «Pildil nägi see hea välja, aga poodi tulles selgus, et polegi suurem asi,» märkis ta.

Tema elukaaslane täpsustas, et poodi tulidki nad vaid selle jope pärast ning muuks ei jätkunud ei aega ega huvi.

Mart, kes tuli esialgu sooviga osta lastekaupu, leidis end meesteosakonnas kingi proovimas. «Mul polnud plaanis siia sattuda, aga tulin ikkagi lõpuks läbi. Kingadest kaugemale pole veel jõudnud, aga veel ringi vaadata tahaks küll,» ütles ta.

Reio märkis, et poodi kihutas teda vajadus uue kingapaari järele. «Lihtsalt oli vaja ja otsustasin enne tööpäeva läbi hüpata ja vaadata, kas leian midagi, muud ma väga ei otsi siit,» sõnas ta.

Ülikonnas meesterahvas ütles, et ostab igakord vaid Hulludelt Päevadelt kokku päevasärke.

Teine meesterahvas rääkis, et tuli teksapükste järele. «Kui muidu maksavad need paarsada eurot ja praegu saab need saja euroga, siis muidugi hakkad mõtlema – ikkagi korralikud ja kvaliteetsed asjad,» arvab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles