C-Komando: väikse küla võitlus elektriarve pärast

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põlvamaa Himmaste külas  on elektrienergia edasimüüjaks ehk võrguteenuse osutajaks  OÜ Põlva Oom, kellega kohalikud aga rahul ei ole. Suurem tüli tõusis kevadel, kui Põlva Oom avastas, et üks eraisikust klient on  ettevõttele võlgu.

Himmastes elavalt Gitlin Kütilt  võeti väidetava võlgnevuse tõttu elekter ära  ja nii on ta juba neli kuud vooluta elanud. Naine on aga kindel, et tal ei ole elektriettevõtte ees võlga ja pigem on kogu jama põhjustanud isiklik vimm. Õigluse jalule seadmiseks  pöördus Gitlin C-Komando poole, saatel kulus olukorra lahendamiseks pool aastat. Pöörduda tuli nii  tarbijakaitse-, konkurentsiametisse kui ka prokuratuuri, sest vastavalt elektrituruseadusele on võrguettevõtjal kohustuseks elektrinäitude kogumine, arvestite töökorras hoidmine ja rikete likvideerimine. Himmastes on aga aeg justkui seisma jäänud. Inimesed ise fikseerivad näidud, arvutavad ka elektrisumma ning teated hinnamuutustest leitakse heal juhul postkastist väikese sedeliga. Võimalus võrguteenuse osutaja vahetamiseks puudub, sest juba seitsmendat aastat pole suudetud Eesti Energiale võrke üle anda. Pikema uurimise käigus selgus ka tõsiasi, et vaatamata sellele, et firmal puudub elektrimüügiks ka litsents, ei ole seadust, mis keelaks tal seda teha.

C-Komando on täna Kanal2 eetris kell 22.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles