Loodus tungib autosse

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto kapoti alt võib leida igasuguseid üllatusi.
Auto kapoti alt võib leida igasuguseid üllatusi. Foto: SCANPIX

Auto kapoti alt pole leitud mitte ainult tammetõrusid, vaid ka näiteks puulehti, koerakrõbinaid, kibuvitsamarju ja viljateri.

Tarbija24 kirjutas, kuidas autoremonditöökotta pöördunud juht sai sõiduki üle vaadanud spetsialistilt üllatusena teada, et auto kapoti all olid peidus tammetõrud. Lugejad jagasid kogemusi, mida nad auto kapoti alt veel leidnud on.

«Hakkasin kevadel murutraktori õhufiltrit vahetama, tegin selle plastmasskopsiku kaane lahti ja nägin, et terve õhufiltri korpus on täis koerakrõbinaid,» meenutas üks lugeja, lisades: «Eks see hiirte töö oli, aga ma ei kujuta ette, kuidas nad neid sinna tassisid.»

Teine rääkis, kuidas ta leidis bensiinipaagi pealt korraliku saagi kastaneid, tammetõrusid ja lehti. «Vanal autol oli kapotipolster poolenisti ära söödud. Närilised tunduvad rohkem vähesõitvate ja rohkem tagahoovis parkivate autode probleem olevat.»

Ent üks lugeja meenutas, kuidas ta leidis auto mootorilt terve hulga kibuvitsamarju. Avastatud on ka viljateri. «Minu Volvo küljekarpidest, mis oli mõni aasta küüni all seisnud, tuli välja mitu kilo viljateri. Uskumatu hulk, aga nii ta oli.»

Üks lugeja tõdes, et tema autosse tegid ükskord pesa herilased ning ta avastas selle keset Tartu linna.

Peamiselt on lugejatel kogemusi olnud siiski hiirte ja rottidega. «Minu auto «laekas» oleva tehnilise kirjanduse olid hiired korralikult «läbi lugenud», lisaks kokkuvolditud kilest vihmakeebi mõnusalt õhuliseks «disaininud». Andekad olendid!» märkis lugeja Lui.

«Aasta tagasi oli selline juhus, et rotid olid teinud pesa nii pagasiruumi katte all olevasse varuratta keskossa kui ka kapoti alla konditsioneeri õhu sissetõmbe piirkonda. Kuna õhuliikumine oli oluliselt häiritud ning seetõttu talve hakul ka auto ülessoojendamisega probleeme, sai see viidud remonti - remondimehele oli üllatus suur, et kohe nii jultunud loomad olid,» jagas lugeja oma kogemust rottidega.

«Endal oli selline juhus sügisel, et reedel parkisin kodus auto ära ja esmaspäeval läksin jälle tööle. Peale mõne kilomeetri sõitmist lõi ilge kärsaka salongi. Kuramuse hiir oli teinud pesa kollektori vahele. Arvas vist, et mõnus soe kuiv ja turvaline koht talveks,» nentis teinegi lugeja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles