Lugeja küsib: kas exotic-tõugu kassile võib anda Gourmet Gold konservi?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka kassidel on oma lemmiktoidud.
Ka kassidel on oma lemmiktoidud. Foto: Toomas Huik / Postimees

«Kas exotic-tõugu kassile (üheaastane) võib anda Gourmet Gold konservi, ta sööb just seda kõige parema meelega ja just tuunikala oma. Aga tal on karv juba pikemat aega lahti, kuigi olen andnud lisaks Virbac Megadermi õli. Kogu aeg saab Royal Canini krõbinaid. Olen proovinud teisi konserve loomakliinikust, ei meeldi ükski talle. Vaatasin nüüd Gourmet' konservi koostist, seal kirjas, et säilitusained sees. Mida teha? Ta ikka ootab kausi juures kaks korda päevas, et konservi ka antaks,» kirjutab kassisõber.

Vastab  Marion Maksimov Kasside Turvakodust:

Just see konserv on paljude mulle tuttavate kasside lemmik. Ilmselt on tegu ka ühe üsna hea konserviga, mis meie poelettidel saada on. Küll aga olete teie ise otsustajaks, millega te oma kassi toidate. See, et kass seda tahab, pole argumendiks. Ta ei pea seda otseselt sööma ja saab hästi hakkama ka ainult kvaliteetsete krõbinatega. Konservi toiteväärtus on madal ja tegu on pigem maiusega. Kindlasti pole ka see konserv karvaprobleemide põhjuseks.

Soovitan kassile anda Royali spetsiaalset pärslaste toitu või siis nende Hair&Skin toitu. Küsige ka loomakliinikust mingit karvale suunatud vitamiini. Olemas on ka karva- ja nahaampullid, mida teatud aja tagant pannakse kassi turjale ja mis teevad karva tõesti kenaks. Veel võib proovida kalaõlisid, mida pannakse toidule iga päev. Seda ei pruugi aga valivama loomuga loom süüa. Seega katsuge leida endale sobiv vahend.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles