Südametunnistusele koputamine kasvatas söögikoha sissetulekut

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumalik heldus suurendas restorani sissetulekuid mitmekordselt.
Jumalik heldus suurendas restorani sissetulekuid mitmekordselt. Foto: SCANPIX

USAs Dallases asuva söögikoha sissetulekud kasvasid märgatavalt, kui sööjatel paluti maksta Jumalale meelepärast hinda.

Dallase ühe söögikoha Just Cookin omanik Dana Parris otsustas jätta hinnad menüüs märkimata, kirjutab Business Insider. Selle asemel paluti sööjatel maksta nii palju, kui palju maksaks Jumal. «Jumal lihtsalt ütles mulle, et ma ei peaks seda ise tegema, vaid ma peaksin laskma tal seda teha,» rääkis naine ajakirjanikule.

Jumal on olnud tõeliselt helde, sest esimese nädalaga sissetulekud kolmekordistusid. Dallase elanikele selline lähenemine meeldib. Mõnel kliendil pole olnud piisavalt raha, et maksta n-ö arvatavat «täishinda», kuid söömata nad ei jää. Teistel jälle pole midagi selle vastu, et maksta veidi rohkem. Näiteks maksis üks medõde joogi ja hot-dog'i eest tavalist hinda. Paar tundi hiljem tuli ta ja tasus samade ostude eest 20 dollarit.

Maksa-palju-tahad söögikohti on ka mitmel pool mujal ja see on saamas uueks trendiks. Sellegipoolest pole siiani selge, kui jätkusuutliku äriga on tegemist. Restoranikett Panera Bread lõpetas maksa-palju-tahad eksperimendi, kui sissetulekud langesid alla  75 protsendi jaehinnast ja New Yorgis samal põhimõttel tegutsenud restoran Santorini Grill sulges oma uksed 2012. aastal pärast neljakuulist tegutsemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles