Juuli tõi kauplustesse jäätise ja jookide müügi rekordi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selver.
Selver. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees.

Selveri kauplustekett teatas, et terve juulikuu väldanud kuum ilm lõi 15-aastase ajalooga keti kauplustes jäätise, vee, karastusjookide ja õlle müügi rekordid. Kõige suurema hüppe tegi vesi, mida müüdi pea kaks korda enam kui eelnevatel aastatel.

«Jäätise ja jookide müügi dikteerib puhtalt ilm,» ütles Selveri keti juht Andres Heinver. Hoopis vähem leiab ta seoseid majandusolukorraga. «Selveri näitel võib küll väita, et jäätis ja õlu majandussurutise ajal ostmata ei jää, sest tänavused ja mullused numbrid on varasemate aastate omadest paremad,» lisas ta.

Selle aasta juulis osteti keskmiselt 33 000 väikejäätist päevas, eelnevate aastate juulikuus on see number jäänud 20 000 kanti või allapoole. Üllatuslikult sündis kõigi aegade jäätisemüügi rekord teisipäeval, 13. juulil, mil osteti üle 50 000 jäätise. Nii kuuma kui külma ilmaga on klientide lemmikuks vanillijäätis vahvlitopsis. 

Vett osteti juulikuus ligi 800 000 pudelit, eelnevatel aastatel on see number jäänud alla poole miljoni.

Õlut müüdi juulis 1,8 miljonit pudelit või purki ning karastusjooke pea 900 000 ühikut. Mõlema kaubagrupi müük on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes kasvanud üle 30 protsendi ning ületab kõigi eelnevate aastate müüke.

Lisaks jäätisele ja jookidele osteti sooja ilmaga rohkem salatimaterjali. Peale tomati, kurgi ja maitsetaimede müüvad hästi salatikastmed, õli ja veiniäädikas. Juulikuule omaselt olid väga populaarsed ka arbuus ning teised hooajalised viljad.

See aasta on toonud veel ühe omapärase rekordi – sääsetõrjevahendeid on müüdud üle kahe korra enam kui mullu ning kolm korda enam kui tunamullu. Sääsetõrjet osteti rohkem mais ja juunis, kuid ka juulikuu müük on eelmise aasta omast kõvasti üle.

«Kuum ilm paneb siiski ka mõne kauba müügile põntsu,» märkis Heinver. Üsna loogiliselt ei lähe vihmakeepide ja kummikute müük ning kuna inimesed grillivad palavaga vähem, siis on kauplustes näha langust pea kõigi lihatoodete müügis. Samuti on kukkunud kange alkoholi müük.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles