Red Bull lubab kompensatsiooni valeväidete eest

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajook Red Bull.
Energiajook Red Bull. Foto: AFP PHOTO/SCANPIX

See, et Red Bull ei anna tiibu, ei tohiks kellelegi üllatusena tulla, kuid need, kes jäid uskuma, et  energiajook aitab paremini keskenduda ja parandab sportlikke tulemusi, võivad ettevõttelt nüüd kompensatsiooni nõuda.

Fox News kirjutab, et kõik, kes on ostnud Red Bulli alates 2002. aastast kuni tänavu 3. oktoobrini, võivad küsida tootjalt kompensatsioonina kas 10 dollarit rahas või 15 dollari väärtuses Red Bulli tooteid. Kohtuhagi kohaselt kasutas Red Bull reklaamides valeväiteid, mille taga ei ole teaduslikke tõendeid. Ehkki ettevõte ei ole tunnistanud oma süüd, nõustus ta maksma oma Ameerika klientidele kahjutasuna välja 13 miljonit dollarit.

Kolmapäeval levisid internetis täpsed kirjeldused, kuidas raha tagasi küsida. Seda saab teha veebis aadressil energydrinksettlement.com/claim või siis helistades USA numbril ja paludes, et vastav vorm saadetaks postiga. Et inimesi, kes Red Bullist käest raha saada soovisid, oli väga palju, jooksis vastav veebileht varsti ka kokku.

Et Red Bull on lubanud maksta välja 13 miljonit dollarit, tähendab see, et raha ei saa saada üle 1,3 miljoni inimese. Buzzfeedi artiklit, mis rääkis, et kui rahanõudjate arv ületab 1,3 miljonit, vähendatakse igaühele makstavat summat, klikiti aga 4,8 miljonil korral, mis annab aimu, et see 1,3 miljonit võib olla ammu ületatud.

Fox News püüdis Red Bullilt välja uurida, kui paljud inimesed on veebilehel registreerunud ning kas see number avaldab mõju väljamakstavatele summadele, ent ettevõte ei ole seni oma kommentaari andnud.

Samuti pole mingit garantiid, et kõik, kes on nõude esitanud, tegelikult raha saavad. See peaks selguma järgmise aasta 1. mail, kui kohus langetab lõpliku otsuse. Raha ja tooted peaksid nõude esitanuteni siis jõudma 150 päeva jooksul.

Nõuet kompesatsiooni saamiseks saab esitada kuni 2015. aasta 2. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles