Lõuna-Prantsusmaa: kiire tiir paradiisis

Triin Tammert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade lossimäelt: Inglite lahele, rannale, Inglaste promenaadile ja linnale.
Vaade lossimäelt: Inglite lahele, rannale, Inglaste promenaadile ja linnale. Foto: Triin Tammert

Paradiislikus Prantsuse Rivieras ulatuvad soojakraadid veel praegugi 20–25 kanti, samas kui juuli- ja augustikuise puhkuste tipphooaja massid on lahkunud. Tegemist on suurepärase sihtkohaga nii pikemaks puhkuseks kui ka mõne päeva pikkuseks nädalalõpureisiks.

Võidujumalanna Nike järgi nime saanud Nice (tuntud ka kui Nizza), Prantsusmaa suuruselt viies linn, kus asub riigi aastase reisijate hulga poolest suuruselt kolmas lennujaam, on mugav värav Lõuna-Prantsusmaale.

Muide, lennujaam mõjub oma suuruse kohta üllatavalt mugava ja meeldivana, lisaks Prantsuse mõistes vägagi innovaatilisena oma tasuta traadita internetiühendusega, mis Lääne-Euroopa lennujaamades polegi nii tavaline. Pluss on ka kesklinnast algava promenaadi läänepoolses otsas asuva lennujaama lähedus kesklinnale.

Ning linn ise on absoluutselt võluv! Kauni Inglite lahe (Baie des Anges) ääres laiub päevitajaid-ujujaid meelitav rand ning juba mainitud pikk ja lai Inglaste promenaad (Promenade des Anglais). Selle idapoolses otsas asub roheline lossimägi (Colline du Chateau), mille otsas olevasse kenasse parki saab nii liftiga kui ka treppe mööda. Pargist avaneb kaunis vaade Nice’i kenale vanalinnale ja teisel pool mäge asuvale luksuskaatreid täis sadamale.

Üsna promenaadi idapoolse otsa lähedal majade vahel paikneb mõnus Cours Saleya puuvilja- ja lilleturg, kaugele ei jää ka linna keskväljak Place Masséna. Loomulikult leidub igal pool, nii promenaadi

ääres kui ka vanalinnas külluslikult häid restorane, kohvikuid, poode ja baare.

Côte d’Azuri parimad rannad jäävad Nice’ist läände, Cannes’i poole. Filmifestivalilinna sadamast saab tihedalt käivate laevadega sõita ka vaid veerandtunnise teekonna kaugusel asuvale Sainte-Marguerite’i saarele, kus võib vastavalt eelistustele uurida vana kindlust või nautida kaunist loodust.

Nice’ist mitte kuigi kaugele põhja poole jääb aga hulk idüllilisi mägilinnu, mis sobivad samuti ideaalselt päevasteks retkedeks. Saorge, kus elab vaid mõnisada inimest ja kuhu meie seltskond sattus tänu sellele, et samal nädalavahetusel oli kohalikus lehes sellest lugu, osutus müstiliselt lummavaks oma kitsaste tänavate, mäenõlvale sätitud maaliliste vanade majade, kirikute ja lihtsate ehedate söögikohtadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles