Kas McDonald’si juust on tegelikult plastmass?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonald'si Big Mac burgerid ja friikartulid.
McDonald'si Big Mac burgerid ja friikartulid. Foto: SCANPIX

Ameerika burgeriarmastajate seas levib kahtlus, et McDonald’si juust on vaid ühe protsendi kaugusel sellest, et seda võiks nimetada plastmassiks.

«Põhiline koostisosa meie juustuviiludes on ikkagi naturaalne juust, nii et see plastmassi kuulujutt on lihtsalt müüt,» ütleb McDonald’si Sydney töötaja Nicole Thornton, kirjutab Business Insider.

Teisteks koostisosadeks on piimapulber, või, emulgaatorid. Viimaseid kasutatakse selleks, et juustu värv ja tekstuur töötlemisprotsessis oma omadused säilitaks.

«Kui viitate juustu libedusele ja elastsusele, siis see saavutatakse kuumutatud juustu ja teisi koostisosi segades emulgaatoritega ning seejärel külmale pinnale segu valamisega. Täpselt samamoodi valmistatakse mistahes töödeldud ja kilesse pakendatud juustulõike, mida supermarketist osta saab,» selgitab Thornton.

McDonald’si cheddari juustu viilude tegemiseks kasutatakse firma veebilehe andmeil piima, koort, vett, erinevad juustuprodukte, naatriumtsitraati, toote sisaldusest kaht protsenti või vähem soola, sidrunhapet, naatriumfosfaati, sorbiinhapet, piimhapet, äädikhapet, ensüüme, naatriumpürofosfaati, sojaletsitiini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles