Lugeja küsib: kas kass võib peale muru söömist oksendada vahust lima?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass
Kass Foto: Elmo Riig / Sakala

«See, et kassid näksivad muru oksendama ajamiseks, on normaalne. Aga mul selline küsimus, et kui kass peale muru söömist oksendab mitu korda ja vahust lima, kas see on normaalne? Kasvatasin spetsiaalse kassimuru, kuid märkasin, et mullapinnal  on kerge hallitus. Hallituse korjasin ära, aga kas see muru võib kassile ohtlik olla?» küsib lugeja.

«Samas on meil remont vannitoas, kus kasutasime lateks vesivärvi. Kiisu on omaette toas maja teises nurgas, kus aken avatud ja uks kinni. Kas tal võib olla mürgitus? Peale oksendamist kass sööb ja ei paista õnnetu olevat. Kas seda muru veel anda või on parem ära visata?» küsib kassiomanik.

Vastab loomaarst Ain Erkmaa Tartu Raatuse tänava loomakliinikust.

Kui kass on rõõmus, sööb ja pärast seda enam ei oksenda, siis tundub kõik korras olevat.

Kass närib teatud sorti heintaimi just okserefleksi esilekutsumiseks, et puhastada magu eelkõige sinna lakutud karvadest. Orase ja orasheina kokkupuude suu, neelu ja söögitoru limaskestaga on juba niivõrd ärritav, et eritub tavalisest rohkem lima ja ka sülge, ning kass neelab seda nii makku kui ka söömisliigutusi tehes ehk piltlikult «lööb selle vahtu» nii, et sealt siis ka see Teie poolt mainitud vahune lima.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles