Teist kuud tegutsev Katusekino tõstis piletihinda

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik/Postimees

Juulikuu algusest Tallinnas Viru keskuse katusel tegutsev vabaõhukino tõstis augustis piletihinna 60 kroonilt 75le, mõned seansid hakkavad maksma ka 100 krooni.

Katusekino eestvedaja Aivar Laan selgitas Tarbija24.ee’le, et juulikuus oli tegemist tutvumishinnaga, et tekitada käivitav huvi uue koha vastu.

«Katusekino hinnakujunduses on algusest peale olnud plaanis linastada seansse põhihooajal piletihinnaga 75 krooni,» lisas ta. Rohkem pole tema sõnul plaanis hindu tõsta.

«Antud piletihind võrreldes tavakinodega on siiski soodne, arvestades unikaalset ja erilist kinoelamust soojas suveöös,» arvas Laan. Tõsi, hind on teiste Tallinna kinodega võrreldes samas suurusjärgus - näiteks kinos Artis maksab pilet õhtusele seansile samuti 75 krooni, Coca-Cola Plazas 65 ja Solaris Kinos samuti 65 krooni.

Küll aga võib arvata, et Katusekino külastades jätavad inimesed rohkem raha kohvikusse, kus on enne seansi algust märgata üsnagi pikki järjekordi ning mis võimaldab süüa-juua ka seansi ajal, kuna erinevalt tavakinost saab vabaõhukinos vabalt teisi segamata liikuda.

Keskmist summat, mis Katusekinos söögile-joogile õhtu jooksul kulutatakse, ei soostunud Laan siiski nimetama, öeldes vaid, et kohvikulaua taga head toitu nautides väärtfilmide vaatamise võimalus on saanud palju positiivset vastukaja.

Kallim, 100-kroonine piletihind valitud üksikutele kinoseanssidele on aga tema sõnul tingitud  kinoklassika pärlite kallimatest kinoõigustest ja eriti 35-millimeetriste filmikoopiate hindadest.

«Ühest küljest on need suured ning kallid filmid, mille õigused on kinoproduktsiooni suurkorporatsioonide käes, teisest küljest on need filmikoopiad rariteetsed juba tänasel päeval,» selgitas Laan.

Juulikuus on üle poolte seanssidest olnud täiesti välja müüdud ning Laan soovitab meelepärase filmi piletid eelmüügist (Piletilevist) ära osta või kella 20 ajal kohale tulla, sest populaarsemate seansside piletid müüakse koha peal üsna kiiresti läbi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles