Lairiba internet käib inimestele üle jõu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi lairibakaabel ulatub enamikku vallakeskustesse ja paljudesse küladessegi ning 4G-võrk katab peaaegu tervet Rapla maakonda, jääb kiire ja kvaliteetne internetiühendus mitmel pool ikka veel vaid unistuseks.

Raka küla Rapla vallas on üks neist õnnelikest, mida läbib interneti lairibakaabel, kuid ometi pole ükski Raka küla elanik sealt veel endale n-ö traati koju saanud, kirjutab Raplamaa Sõnumid. Vähemalt Raka külavanema ja Riigikogu liikme Tiit Tammsaare teada mitte.

«Õigemini käib see majanduslikult üle jõu isegi keskmisel tasemel kodanikule,» tõdeb Tammsaar ja tunnistab, et teab seda omast käest.

Elu võimalikkus maal sõltub Tammsaare sõnul suurel määral maagilisest sõnast EIT, kus E tähendab elektrit, I – internetti ja T –teed.

«Kõik need komponendid on määrava tähtsusega otsustamaks, kas elu ja aktiivne töö on võimalikud ja vastuvõetavad väljaspool linnu,» tõdeb Tammsaar. «Vähe sellest, et internetikiirused on kordades madalamad, on need tänased ühendused maal tunduvalt kallimad kui linnas. Ma oleksin nendega ühte meelt, kes väidavad, et tänases ühiskonnas peaks internet olema üks põhivabadusi sellest tuleneva võrdse võimalusega seda kasutada.»

Pikemalt loe Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles