Sularaha väljavõtmisele lisandus ootamatult teenustasu

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sularahaautomaadi kasutamise eest tuleb teatud juhul pangale maksta.
Sularahaautomaadi kasutamise eest tuleb teatud juhul pangale maksta. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sularahaautomaadist 200 eurot välja võtnud neiu avastas üllatusega, et pank võttis selle tehingu pealt teenustasu. SEB kinnitusel on kõik korrektne.

«Võtsin ühe Tallinna kesklinna sularahaautomaadist 200 eurot välja ja selle tehingu pealt võeti 0,3 protsenti teenustasu,» rääkis Tarbija24 poole pöördunud neiu. Neiu sõnul oli ta pidanud septembris tavapärasest rohkem sularaha välja võtma, aga tal ei olnud aimugi sellest, et teatud summast alates läheb sularaha väljavõtmine tasuliseks. «Tegu on küll väikse tasuga, ent ikkagi on see mõistetamatu tasu, kuivõrd pank juba võtab teenustasu raha hoiustamise eest,» imestas klient. Ta lisas, et  raha väljavõtmine ei tohiks olla tasuline.

SEB pressiesindaja Evelin Allase sõnul muutis pank 1. veebruarist sularahateenuste hinnakirja ja ka teavitas sellest. Kui seni kehtis sularaha automaadist tasuta väljavõtmisele piirmäär 2000 eurot kuus, siis alates veebruarist on see piirmäär 1000 eurot kuus ning sellest suuremate summade väljavõtmisel kuus tuleb tasuda teenustasu 0,3 protsenti. «Üle 1000 euro kuus võtab sularaha automaadist välja 3,5 protsenti klientidest. Nende klientide motiveerimine kaardimakseid kasutama suurendaks taas mahtusid, mis võimaldaks pakkuda soodsamaid kaardimakseid kõikidele klientidele,» seisab panga pressiteates.

Lisaks sellele kehtestas SEB alates 1. veebruarist teenustasud ka sularaha sissemaksetele, mis tehakse pangakontoris (0,3%). Tasuta sissemakse võimalus säilib juuniorkonto omanikele kuni 100 euro ulatuses kuus. Müntide sisse- ja väljamakse hakkab maksma 3 protsenti summast, minimaalselt 2 eurot. Seni maksis sissemakse 1,5 protsenti summast, minimaalselt 1,6 eurot. Lapsed saavad juuniorkontot kasutades tasuta münte sisse maksta 100 euro väärtuses kuus. Kui seni oli sularaha sissemaksmine sularaha sisse- ja väljamakseautomaatide vahendusel tasuta, siis edaspidi on tasuta kuni 6000 euro sissemaksmine kuus. Piirsummast suuremate tehingute puhul tuleb maksta teenustasu 0,2 protsenti ületatavast summast. Selline hinnakirja muudatus oli põhjendatud sellega, et 3,5 protsenti klientidest, kes teevad nii suuri sissemakseid, hoiavad ringluses 52 protsenti sularahast, teatas pank.

Teine Eestis tegutsev suurpank Swedbank hakkab sularaha väljavõtmisel teenustasu küsima, kui summa ületab ühes kuus 2000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles