Vaata, kui palju kerkivad rongipiletite hinnad

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongisõit kallineb.
Rongisõit kallineb. Foto: Liis Treimann

Elron tõstab 15. novembrist rongipiletite hindu keskmiselt 7-8 protsenti, lühikeste reiside puhul jääb aga hind samaks.

«Rongipileteid ei oota ees ühtlane hinnatõus – on terve rida pileteid, mille hind jääb tänasele tasemele,» toonitas Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip.

Piletihind tõuseb enam pikemate vahemaade puhul, lühema, paar peatusevahet kestva reisi puhul tõuseb hind vähem või üldse mitte.

Näiteks hakkab Tallinn-Narva liinil pilet senise 9,90 asemel maksma 10,90 eurot, samale liinile jäävate Rakvere ja Jõhvi peatuste vahelise sõidu hind aga ei tõuse.

Tallinn-Tartu liinil hakkab pilet senise 8,90 asemel maksma 10 eurot, Jõgeva ja Tartu vahet sõitjatele jääb aga pileti hind samaks.

Samuti ei tõuse esimese klassi piletite hinnad, välja arvatud Tallinn-Tartu ekspressliinil.

Uus hinnakiri toob Ossipi kinnitusel kaasa veel mõningaid väiksemaid muudatusi. Näiteks muutuvad Tartu piirkonna piirid: uus Tartu piirkond ulatub edaspidi Tartust Uhti ja Ropkani, samas jäävad piletihinnad ka seni Tartu piirkonna piiresse jäänud peatustesse (Reola, Nõo, Tõravare) sõitmiseks samaks, nagu Tartu piirkonna sees.

Muudatus toimub ka reisil 044 (endine ekspressreis Viljandi-Tallinn väljumisega 8:41 Viljandist), nimelt kehtivad alates 15. novembrist sellel reisil tavahinnad, ehkki sõidugraafik jääb endiselt kiireks.

Uusi piletihindu näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles