Lugeja küsib: kas driftimine tavaliikluses on ebaseaduslik?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Drifti Eesti meistrivõistlused
Drifti Eesti meistrivõistlused Foto: Kuido Saarpuu

«Tekkis siis selline küsimus, et kas liikluses driftimine ehk tagaveolise autoga külg ees liikumine on kuidagi ebaseaduslik? Kas selle eest saab karistada ja kui saab siis mis paragrahv alusel?» küsib lugeja.

Vastab vandeadvokaat  Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Otseselt ei ole driftimine liikluses keelatud. Küll võivad sellisele tegevusele liikluses rakenduda kaudsed keelud. Näiteks sätestab liiklusseaduse § 14 lõige 2, et iga liikleja peab olema liikluses hoolikas ja ettevaatlik ning tagama liikluse sujuvuse, et vältida ohtu ja kahju tekitamist.

Sama paragrahvi lõige 7 ütleb, et keegi ei tohi oma tegevusega või tegevusetusega ohustada või takistada liiklust. Liiklusseaduse § 16 lõige 1 kohaselt peab liikleja olema viisakas ja arvestama teiste liiklejatega ning oma käitumises hoiduma kõigest, mis võib takistada liiklust, ohustada või kahjustada inimesi, vara või keskkonda.

Kui driftimine võib kaasa tuua ülalnimetatud kohustuste rikkumise, siis pole välistatud ka juhti väärteovastutusele võtmine seaduse § 242 alusel. Võimalik väärteokoosseis tuvastatakse faktiliste asjaolude alusel ja kogutud tõendite pinnalt.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles