Lugeja küsib: kas ma pean õlikatelt kontrolliva tolliametniku sisse laskma?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrolli viisid piiriametnikud ja tolliametnikud läbi koos.
Kontrolli viisid piiriametnikud ja tolliametnikud läbi koos. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

«Kas ma olen kohustatud tolliametnikud oma eramajja sisse laskma, et nad saaksid kontrollida, kui palju erimärgistusega kütust mul keldris asuvates õlipaakides alles on? Millise sätte alusel ametnike sisse lasta tuleb ja milliste dokumentidega nad peavad oma külaskäigu põhjendatust tõestama?» soovib majaomanik teada.

Vastab rahandusministeeriumi pressiesindaja Liisi Poll.

Maksu- ja Tolliamet (MTA) teeb järelevalvet erimärgistatud kütuse üle. Maksukontrolle reguleerivad laiemalt vedelkütuse erimärgistamise seadus ja maksukorralduse seadus.

Kui MTA leiab, et erimärgistatud kütuse kasutamine võib kaasa tuua maksuriski, võib ta jätta konkreetse kütusepartii järelevalve alla alkoholi-, tubaka-, kütuse- ja elektriaktsiisi seaduse alusel.

Samuti on maksuhalduril maksukorralduse seaduse järgi õigus kontrollida maksude tasumisega seotuid asjaolusid. Kütuse soetajat teavitatakse sellest ning kontrolli tingimused tehakse talle eelnevalt selgeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles