Lugeja küsib: miks lastakse lapsekärudega autodele mõeldud parkimiskohtadel parkida nahaalidel?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poeparklates on sageli vähe ruumi parkimiseks.
Poeparklates on sageli vähe ruumi parkimiseks. Foto: Peeter Langovits / Postimees

«Kaupluste/ostukeskuste ees on lapsekärudega autodele parkimiskohad. Tegu on uut tüüpi parkimisprobleemiga. Sinna pargitakse, kui on suvalise suurusega laps autos. Näiteks Järve keskuse ees ronis autost välja 30-ndates naine koos 6-kuni 8 aasta vanuste poistega. Mind huvitab, kes nende kohtade kasutamist kontrollib?» küsib lugeja.

«Kas kedagi, peale kärudega lastevanemate (ja teiste autojuhtide, kelle külg muidu parklas ära kriibitakse uksega), ka huvitab antud teema? Kuidas käituda või kellele teatada? Ilmselt  mõistavad vist kõik poodide juures parkijad probleemi kõige paremini. Parkimiskohad on  kitsad. Lapse turvahälli välja võtmiseks autost tuleb uks pärani saada... pahatihti vastu teist autot. Värvikahjustused, kriimud, mõlgid ... Kellele seda vaja?» kirjutab ta.

Vastab vandeadvokaat Maano Saareväli advokaadibüroost Sirk ja Saareväli.

Liiklusjärelevalvet teostab politsei ning parkimisküsimustes ka kohalik omavalitsus. Kui Teie poolt kirjeldatud olukorra puhul on tegemist parkimiskorda sätestavate liikluskorraldusvahendite nõuete rikkumisega, on võimalik vastavasisulise süüteoteatega pöörduda ülalmärgitud asutuste poole. Teate saanud asutus peab võtma seisukoha süüteomenetluse alustamise vajaduse ja põhjendatuse osas.

Samuti selleks, et tagada konkreetsele sihtgrupile ettenähtud parkimiskoha kasutamine sihtgrupi poolt ja välistada muude isikute parkimine neile kohtadele, saab ehk paljugi ära teha ka vastava parkimiskorralduse kehtestanud teeomanik. Iseküsimus on, kas ja kui palju teeomanik soovib sellesse täiendavaid ressursse panustada.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles