Pooled Kalevi jõulupakkidest on valmis

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus.
Magusatootmine Kalevi kommivabrikus. Foto: Andres Haabu / Postimees

Kalev valmistab prognoosi kohaselt jõuludeks umbes 770 tonni spetsiaalseid pühadetooteid ja pooled neist on juba valmis.

«Ettevõtted ja asutused, kes tellivad meilt kommipakke töötajatele ja nende lastele kinkimiseks,  esitavad oma tellimusi igal aastal aina varem,» rääkis Kalevi juhatuse esimees Kaido Kaare. Sellel aastal laekus esimene jõulutellimus meile rekordiliselt vara – juba jaanipäeva paiku.  Pühadeks kommipakkide kinkimise traditsioon on Eestis väga levinud, samas kui mujal on see suhteliselt unikaalne või täiesti tundmatu tava.

Lisaks umbes 200 tootenimetusest koosnevale tavasortimendile tuleb Kalevil vähem kui kolme kuuga valmis saada ka kogu spetsiaalselt jõuludeks mõeldud tootevalik. Selleks palkas Kalev ligi 60 ajutist lisatöötajat. Enamik jõulumaiustustest jääb Eestisse, kuid neid leiab ka Läti, Venemaa, Soome, Moldova, Leedu ja Valgevene kaupluselettidelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles