Lugeja küsib: miks ökopood Argentina õunu müüb?

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lugeja ei mõista, miks ökopood nii kaugelt õunu sisse ostab.
Lugeja ei mõista, miks ökopood nii kaugelt õunu sisse ostab. Foto: SCANPIX

«Väisasin Viru Keskuse Biomarketit ning rõõm on näha, et pood hoolitseb Eesti elanike maheda laua eest. Nii oli müügil lausa kolme sorti ökoõunu, mis olid lausa Argentinast kohale lennutatud. Õnneks ei pea õunu poest ostma, aga no kuulge?! Miks müüb ökopood Argentina õunu?» küsis lugeja.

Vastab Biomarketi kommunikatsioonijuht Agnes Männiste.

Kliendi küsimus on igati mõistetav. Siin on oluline eristada toote enda ökoloogilisust/ökoloogilist jalajälge ning transpordi jalajälge. Biomarketis oleme lähtunud oma tootevaliku puhul tootest endast ja jätnud transpordi teema kliendi otsustada.

Oleme keskendunud ametlikku ökomärki/tunnustust kandvatele toodetele ning meie sortimendist ei leia üldjuhul lihtsalt talu- või loodustooteid. Seega kannavad peaaegu kõik meie kauplustes müüdavad tooted ökomärki. Meie valikus on nii kodumaised kui välismaised sertifitseeritud ökotooted.

Sertifitseeritud ökotoode/mahetoode tähendab, et tooted on kasvatatud ja toodetud mahepõllumajanduse reeglitele vastavalt.

Argentina õunad on kasvatatud mahepõllunduslikult ehk nende kasvatamisel ei ole kasutatud kunstlikke taimekaitsevahendeid, väetisi jne. Õunad on täiesti puhtad, nende puhul ei ole kasutatud mingeid sünteetilisi lisaaineid. Meie valikus on ka Eesti maheõunu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles