Eesti elanikest 73 protsenti leiab, et euro on Eestile hea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod
Eurod Foto: SCANPIX

Peaaegu kõikides euroalade riikides leiavad vähemalt pooled vastajatest, et euro on nende riigile hea, enim toetavad eurot Iirimaa elanikud 76 protsendiga ning Eesti ja Luksemburgi elanikud 73 protsendiga.

Eestis on inimeste hulk, kes arvavad, et euro on nende riigile hea, kasvanud aastaga 15 protsendipunkti võrra, selgub Euroopa Komisjoni oktoobri eurobaromeetri raportist. Eesti elanikest 12 protsenti leiab, et euro on riigile halb, 10 protsenti ei osanud spontaanselt otsustada ning 5 protsenti ei oma arvamust.

Inimeste osamäär, kes leiavad, et euro on kasulik Euroopa Liidule, on kõige kõrgem Eestis, kus nii arvab 80 protsenti vastanutest, järgneb Malta 79 protsendiga ja Luksemburg 78 protsendiga. Eestis on kasv olnud 14 protsendipunkti.

Samas leiab, et euromünte on lihtne kasutada ja eristada, enim vastanuid 93 protsenti Portugalis ja Soomes ning 92 protsenti Hispaanias, samas kui seni kõige viimasena euro kasutusele võtnud Eesti ja Läti vastavad protsendid on 67 ja 68. Arvamusel, et euromünte on raske kasutada ja eristada, on 29 protsenti lätlastest ja 28 protsenti eestlastest.

Euroala riikide elanikest 94 protsenti leiab, et euro paberrahatähti on lihtne eristada ja kasutada, Eestis on sellisel arvamusel 90 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles